Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Bestanden verwijderen en herstellen in Google Drive

Verplaats Google Drive-bestanden naar de prullenbak om ze te verwijderen. Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Je kunt bestanden uit de prullenbak herstellen zolang de periode van 30 dagen nog niet is verstreken.Je kunt bestanden ook definitief verwijderen om de prullenbak leeg te maken. Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Een bestand naar de prullenbak verplaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, kun je het naar de prullenbak verplaatsen. Het bestand blijft 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het automatisch verwijderd. Let op het volgende als je een bestand in de prullenbak plaatst:

Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op een bestand.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen.
Drive voor desktop
Als je bestanden spiegelt of streamt tussen Google Drive en je computer, worden alle bestanden die je in de prullenbak plaatst, overal in de prullenbak geplaatst.
Belangrijk: Als je een back-up maakt in Google Foto's, worden alleen foto's en video's geüpload. Wijzigingen (waaronder het verwijderen van afbeeldingen) worden niet gesynchroniseerd tussen je computer en Google Foto's.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een afzonderlijk bestand definitief verwijderen of de hele prullenbak leegmaken.

• Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het bestand hebt gedeeld de toegang kwijt.
  • Als je wilt dat anderen het bestand kunnen bekijken, kun je het eigendom overdragen aan iemand anders.

De hele prullenbak leegmaken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak zitten die je nog wilt bewaren.
  4. Klik rechtsboven op Prullenbak leegmaken

Tip: Als je Prullenbak leegmaken niet ziet, klik je bovenaan naast Prullenbak op de pijl-omlaag Omlaag en dan Prullenbak leegmaken.

Een individueel bestand definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Klik op een bestand.
  4. Klik bovenaan op Definitief verwijderen Verwijderen.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als er een bestand in de prullenbak zit dat je wilt bewaren, kun je het terugzetten in Mijn Drive. Ben je niet de eigenaar, maar wil je het bestand graag blijven gebruiken, dan kun je dat als volgt oplossen:

• Maak een kopie van het bestand.
  • Vraag de eigenaar om het te herstellen.
Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Klik op het bestand dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Herstellen Restore from trash.
    • Tip: Je kunt in de prullenbak geplaatste bestanden sorteren op Datum weggegooid, zodat je de bestanden kunt vinden die het kortst of juist het langst geleden in de prullenbak zijn geplaatst.
  5. Je vindt herstelde bestanden terug op hun oorspronkelijke locatie. Als de oorspronkelijke locatie niet meer bestaat, check je Mijn Drive.

Stappen om een bestand of map uit de prullenbak te herstellen in Google Drive.

Drive voor desktop

Als je een bestand dat je in de prullenbak van Drive hebt geplaatst, nog steeds terug kunt vinden, probeer je het bestand te herstellen vanuit Drive, zodat eventuele metadata, zoals eerdere revisies, bewaard blijven. Als het bestand niet meer beschikbaar is in je prullenbak in Drive, maar wel in de Prullenbak (Windows) of Prullenmand (MacOS) op je computer, kun je het herstellen aan de hand van de volgende instructies.

Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten.

Tip: Als een bestand belangrijke informatie bevat, kun je er een kopie van maken. Open het bestand en klik op Bestand en dan Kopie maken.

Als je het verwijderde bestand niet kunt herstellen

Als je een verwijderd bestand later toch weer nodig hebt, kun je contact opnemen met een Drive-specialist. Je kunt ons telefonisch of via de chat om hulp vragen.

Een bestand herstellen uit de Google Drive-prullenbak

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Prullenbak.
    • Al je verwijderde bestanden worden naar de prullenbak verplaatst.
    • Als je wilt weten hoe lang geleden bestanden aan de prullenbak zijn toegevoegd, kun je bestanden sorteren op de datum waarop ze naar de prullenbak zijn verplaatst.
  3. Een bestand herstellen:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
    2. Klik op Herstellen.

Tip: Verwijderde bestanden worden 30 dagen in de prullenbak bewaard voordat ze definitief worden verwijderd.

Stappen om een bestand of map uit de prullenbak te herstellen in Google Drive.

Een permanent verwijderd bestand herstellen

Het kan mogelijk zijn om je bestanden te herstellen, zelfs als ze voor altijd zijn verwijderd, als je:

1. Er zeker van bent dat je bestanden in de afgelopen 25 dagen voor altijd zijn verwijderd.
  2. De eigenaar van de bestanden bent.

In de volgende situaties ben je de eigenaar:

• Je hebt het bestand of de map gemaakt in je Google Drive-account.
  • Je hebt het bestand of de map geüpload naar Google Drive.
  • Je hebt het eigendom van het bestand geaccepteerd van de oorspronkelijke eigenaar.

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.