Je bestanden ordenen in Google Drive

Je kunt je bestanden in Drive ordenen in mappen, zodat je ze makkelijker terug kunt vinden en met anderen kunt delen.

Opmerking: Als je veel bestanden of mappen tegelijk ordent, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

Bestanden maken, verplaatsen en kopiëren

Een map maken

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Tik op Map.
  4. Geef een naam op voor de map.
  5. Tik op Maken.
Een bestand of map verplaatsen

Belangrijk: Als je een bestand wilt verplaatsen, moet je toestemming hebben om het te verplaatsen van de bron naar de bestemming. Anders wordt het niet verplaatst. In plaats daarvan wordt er een snelkoppeling gemaakt in de doelmap.

Je kunt items in Google Drive altijd eenvoudig verplaatsen, of ze nu in het hoofdvenster, het linkervenster of de zoekresultaten staan.

Opmerking: Als je mappen met veel bestanden of submappen verplaatst, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast het bestand dat je wilt kopiëren op Meer Meer en dan Verplaatsen.
  3. Kies de map en tik vervolgens op Hierheen verplaatsen.
    • Tik op Nieuwe map Nieuwe map maken als je een nieuwe map wilt maken.

Je kunt ook items verplaatsen tussen schermen die naast elkaar geopend zijn in de Drive-app.

Belangrijk: Beide instanties van Drive moeten zijn ingelogd op hetzelfde account.

1. Open op je Android-apparaat 2 versies van de Drive-app naast elkaar.
  2. Druk in je primaire Drive-account lang op het bestand of de map die je wilt verplaatsen.
  3. Sleep het geselecteerde bestand of de geselecteerde map naar de nieuwe locatie.
Een kopie van een bestand maken

Als je een kopie van een bestand wilt maken, ga dan op een computer naar drive.google.com.

Een bestand of map verwijderen
  1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast het bestand dat je wilt kopiëren op Meer Meer.
  3. Tik op Verwijderen.

Als je per ongeluk een bestand of map naar de prullenbak hebt verplaatst, kun je het item herstellen.

De kleur van een map wijzigen

Je kunt de kleur van mappen en van snelkoppelingen naar mappen in Mijn Drive en gedeelde Drives aanpassen. Als je kleuren wijzigt, geldt dit alleen voor jouw weergave in Drive.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast de map die je wilt wijzigen op Meer Meer en dan Kleur wijzigen.
  3. Kies de gewenste kleur.

Bestanden naar en uit Drive slepen

Je kunt bestanden naar Drive slepen en daar neerzetten om ze te uploaden. Je kunt bestanden ook uit Drive slepen en neerzetten in andere apps. Als je een bestand uit Drive sleept, plak je een link naar het bestand in de andere app.
Belangrijk: Je apparaat moet Android N of hoger gebruiken en in de modus voor gesplitst scherm staan. Niet alle apps ondersteunen slepen en neerzetten.
  1. Tik op het item en houd het vast.
  2. Sleep het item naar een andere app.
  3. Til je vinger op om het item neer te zetten.