Je bestanden ordenen in Google Drive

Je kunt je bestanden in Drive ordenen in mappen, zodat je ze makkelijker terug kunt vinden en met anderen kunt delen.

Opmerking: Als je veel bestanden of mappen tegelijk ordent, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

Bestanden maken, verplaatsen en kopiëren

Een map maken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Nieuw en dan Map.
  3. Geef een naam op voor de map.
  4. Klik op Maken.
Een bestand of map verplaatsen

Je kunt items in Google Drive altijd eenvoudig verplaatsen, of ze nu in het hoofdvenster, het linkervenster of de zoekresultaten staan.

Opmerking: Als je mappen met veel bestanden of submappen verplaatst, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item dat je wilt verplaatsen.
  3. Klik op Verplaatsen naar…
  4. Kies of maak een map en klik vervolgens op Verplaatsen.

Naar een map slepen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op het item dat je wilt verplaatsen en houd het ingedrukt.
  3. Sleep het item naar de gewenste map en laat het los.

Tip: Gebruik het linkervenster om items naar een map in Google Drive te verplaatsen.

Een item in meerdere mappen opslaan

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op het gewenste item.
  3. Druk op je toetsenbord op Shift + z.
  4. Kies de gewenste map.
  5. Klik op Hier toevoegen.
Een kopie van een bestand maken
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand.
  3. Klik op Een kopie maken Kopiëren.

Opmerking: Je kunt alleen bestanden kopiëren, dus geen mappen.

Een bestand of map verwijderen
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Als je per ongeluk een bestand of map naar de prullenbak hebt verplaatst, kun je het item herstellen.

Werkruimten en Prioriteit gebruiken in Google Drive

Sommige Google Drive-functies zijn alleen beschikbaar voor werk- of schoolaccounts, maar je bent momenteel niet ingelogd. Klik hier om in te loggen op je werk- of schoolaccount