Tiedostojen järjestäminen Google Drivessa

Voit järjestää tiedostojasi Drivessa luomalla kansioita, joista tiedostot on entistä helpompi löytää ja jakaa muille.

Huom. Jos järjestät paljon tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset voivat näkyä viiveellä.

Tiedostojen luominen, siirtäminen ja kopioiminen

Kansion luominen

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Lisää Lisää kysymys.
  3. Valitse Kansio.
  4. Nimeä kansio.
  5. Napauta Luo.
Tiedoston tai kansion siirtäminen

Tärkeää: Jos haluat siirtää tiedoston, sinulla on oltava lupa siirtää se lähdekansiosta kohdekansioon. Jos lupaa ei ole, tiedostoa ei siirretä ja kohdekansioon luodaan pikakuvake.

Voit siirtää kohteen mistä tahansa Google Driven sijainnista: pääikkunasta, vasemmasta paneelista tai hakutuloksista.

Huom. Jos siirrät kansioita, joissa on paljon tiedostoja tai alakansioita, muutokset saattavat tulla näkyviin viiveellä.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse siirrettävän tiedoston vierestä Lisää Lisääja sitten Siirrä.
  3. Valitse kansio ja napauta sitten Siirrä tähän.
    • Jos haluat luoda uuden kansion, napauta Uusi kansio Luo uusi kansio.

Voit myös siirtää kohteita rinnakkaisten näyttöjen välillä Drive-sovelluksessa.

Tärkeää: Molempien Drive-sovellusten on oltava kirjautuneena samalle tilille.

1. Avaa kaksi Drive-sovellusta rinnakkain Android-laitteella.
  2. Paina ensisijaisella Drive-tilillä pitkään siirrettävää tiedostoa tai kansiota.
  3. Vedä valittu tiedosto tai kansio uuteen sijaintiin.
Tiedoston kopioiminen

Jos haluat tehdä tiedostosta kopion, siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.

Tiedoston tai kansion poistaminen
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse haluamasi tiedoston vierestä Lisää Lisää.
  3. Valitse Poista.

Jos siirrät kohteen vahingossa roskakoriin, voit palauttaa sen.

Kansion värin vaihtaminen

Voit muokata Omassa Drivessa ja jaetuissa Driveissa olevien kansioiden ja kansioiden pikakuvakkeiden väriä. Värin vaihtaminen koskee vain näkymääsi Drivessa.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta muutettavan kansion vierestä Lisää Lisää ja sitten Vaihda väri.
  3. Valitse haluamasi väri.

Tiedostojen vetäminen Driveen ja pois Drivesta

Voit ladata tiedostoja Driveen vetämällä ja pudottamalla. Voit myös vetää tiedostoja pois Drivesta ja pudottaa niitä muihin sovelluksiin. Kun vedät tiedoston pois Drivesta, toiseen sovellukseen liitetään tiedoston linkki.
Tärkeää: Laitteessa täytyy olla Android N tai uudempi, ja laitteen näytön täytyy olla jaettu kahtia. Kaikki sovellukset eivät tue vetämistä ja pudottamista.
  1. Kosketa kohdetta pitkään.
  2. Vedä kohde toiseen sovellukseen.
  3. Pudota kohde nostamalla sormi näytöltä.