Tiedostojen järjestäminen Google Drivessa

Voit järjestää tiedostojasi Drivessa luomalla kansioita, joista tiedostot on entistä helpompi löytää ja jakaa muille.

Huom. Jos järjestät paljon tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset voivat näkyä viiveellä.

Tiedostojen luominen, siirtäminen ja kopioiminen

Kansion luominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Uusi ja sitten Kansio.
  3. Anna kansiolle nimi.
  4. Valitse Luo.
Tiedoston tai kansion siirtäminen

Voit siirtää kohteen mistä tahansa Google Driven sijainnista: pääikkunasta, vasemmasta paneelista tai hakutuloksista.

Huom. Jos siirrät kansioita, joissa on paljon tiedostoja tai alakansioita, muutokset saattavat tulla näkyviin viiveellä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa siirrettävää kohdetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Siirrä kohteeseen….
  4. Valitse tai luo kansio ja klikkaa sitten Siirrä.

Kansioon vetäminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa ja pidä painettuna siirrettävää kohdetta.
  3. Siirrä kohde haluamasi kansion päälle ja vapauta se.

Vinkki: Vasemman paneelin avulla voit siirtää kohteita mihin tahansa kansioon Google Drivessa.

Kohteen tallentaminen useisiin kansioihin

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa siirrettävää kohdetta.
  3. Paina näppäimistöltä Vaihto + z.
  4. Valitse haluamasi kansio.
  5. Klikkaa Lisää tähän.
Tiedoston kopioiminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Luo kopio Kopioi.

Huom. Et voi kopioida kansioita vaan ainoastaan tiedostoja.

Tiedoston tai kansion poistaminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa poistettavaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Poista.

Jos siirrät kohteen vahingossa roskakoriin, voit palauttaa sen.

Kansion värin vaihtaminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa muutettavaa kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Vaihda väri ja valitse haluamasi väri.

Työtilojen ja Prioriteetin käyttäminen Google Drivessa

Osa Google Driven ominaisuuksista on käytettävissä vain työpaikan kautta saadulla Google-tilillä. Et ole kirjautunut sisään. Voit kirjautua työpaikan tai oppilaitoksen tilille klikkaamalla tästä.