Bestanden zoeken die met jou zijn gedeeld in Drive

Je kunt de bestanden zoeken die anderen met jou hebben gedeeld in Google Drive. Je kunt ze ook verwijderen uit je Drive.

Wat je kunt zien in 'Gedeeld met mij'

• Bestanden die met jou zijn gedeeld
  • Mappen die met jou zijn gedeeld
  • Bestanden die zijn gedeeld via een link die je hebt geopend

Vanaf het meest recente bestand dat met je is gedeeld, zie je het volgende:

• De datum waarop het bestand met je is gedeeld
  • De eigenaar van het bestand
  • Het type document

Snelkoppelingen maken naar Drive-bestanden die met jou zijn gedeeld

Je kunt gedeelde bestanden ordenen door er een snelkoppeling naar te maken. Deze snelkoppeling kun je vervolgens plaatsen in Mijn Drive of in een andere Drive die met jou is gedeeld.

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik links op Gedeeld met mij.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  4. Klik op Organiseren  > Snelkoppeling toevoegen .

Opmerking: Je kunt geen bestanden of mappen aan Mijn Drive toevoegen via de weergave Computers.

Bestanden of mappen verwijderen die met jou zijn gedeeld

Als je dat wilt, kun je bestanden of mappen die anderen met jou hebben gedeeld ook weer verwijderen.

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik links op Gedeeld met mij.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het item dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Opmerking: Je kunt geen bestanden verwijderen die zijn opgeslagen in een gedeelde Drive.

Na verwijdering van bestanden die met jou zijn gedeeld

• Als je een verwijderd bestand opent, wordt het opnieuw weergegeven in 'Gedeeld met mij'.
  • Bestanden die je hebt verwijderd, worden mogelijk weergegeven in de zoekresultaten van Drive.
  • Als het om spam of een bestand met beledigende content gaat, kun je dit melden.