Instellingen

Je kunt enkele instellingen wijzigen in Google Drive op het web, je mobiele apparaat of je Mac/pc.

Op het web

Ga als volgt te werk om je instellingen te wijzigen:

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram 'Instellingen' .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Kies uit de volgende opties:
    • Uploads converteren: converteer geüploade bestanden naar Google-bestanden.
    • Taal: wijzig je voorkeurstaal voor alle Google-producten.
    • Offline: synchroniseer bestanden naar je computer zodat je ze zonder internetverbinding kunt bewerken.
    • Dichtheid: wijzig de manier waarop je bestanden in Google Drive worden weergegeven.
    • Een Google Foto's-map maken: plaats al je Google-foto's in een map in 'Mijn schijf'.
    • Apps beheren: bekijk alle apps die zijn gekoppeld aan je Google Drive.

Google Drive-instellingen worden automatisch overgedragen naar de startschermen van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Je kunt een instelling aanpassen vanaf het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Klik hiervoor op het menupictogram > Instellingen.

Op mobiele apparaten

Ga als volgt te werk om je instellingen te wijzigen:

1. Open de Google Drive-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Tik op Instellingen.
  4. Kies uit de volgende opties:
    • Cachegeheugen wissen: verwijder alle documenten in het cachegeheugen.
    • Grootte van cachegeheugen: selecteer de grootte van je cachegeheugen.
    • Versleuteling inschakelen: versleutel documenten op je mobiele apparaat.
    • Bestanden alleen overzetten via wifi: upload en update bestanden alleen wanneer je bent verbonden met een wifi-netwerk.

Op een Mac/pc

Ga als volgt te werk om je instellingen te wijzigen:

1. Klik op het Google Drive-pictogram google drive desktop icon.
    • Op een Mac staat dit pictogram in de menubalk in de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een pc staat dit pictogram in de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het overlooppictogram .
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Kies uit de volgende opties:
    • Synchronisatieopties
      • Alles in 'Mijn schijf': synchroniseer alles in 'Mijn schijf'.
      • Alleen deze mappen: vink de selectievakjes aan naast de mappen die je wilt synchroniseren.
    • Account
      • Account ontkoppelen: koppel de Google Drive-map op je bureaublad aan een ander Google-account (niet aanbevolen).
      • Meer opslagruimte kopen: koop extra opslagruimte voor Google Drive.
    • Geavanceerd
      • Proxyinstellingen: schakel tussen 'Automatisch detecteren' en 'Directe verbinding'.
      • Bandbreedte-instellingen: kies hoeveel bandbreedte Drive overlaat voor andere programma's op je computer (in kilobytes per seconde) of kies 'Niet beperken' om de hoogste snelheid te kiezen.
      • Google Drive starten wanneer het systeem wordt opgestart: open Google Drive en start de synchronisatie van bestanden naar je bureaublad.
      • Crashmeldingen en gebruiksstatistieken verzenden naar Google: verzend informatie naar Google die ons kan helpen bepalen aan welke functies en verbeteringen we voorrang moeten geven.
      • Statuspictogrammen voor bestandssynchronisatie en contextmenu weergeven: geef een vinkje weer naast een bestand dat naar je bureaublad is gesynchroniseerd.
      • Overige: geef statuspictogrammen voor bestandssynchronisatie weer.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.