Bruk Google Disk-filer uten nett

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Hvis du ikke er koblet til internett, kan du likevel se og endre filer, inkludert:

• Google Dokumenter
  • Google Regneark
  • Google Presentasjoner-filer

Bruk filer uten nett, med Disk på nettet

Før du slår på tilgang uten nett

Åpne Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner uten nett
  1. Åpne Google Chrome eller Microsoft Edge. Hvis du bruker Chrome, må du sørge for at du er logget på kontoen du vil bruke.
  2. Gå til drive.google.com/drive/settings.
  3. Merk av for «Opprett, åpne og rediger nylige Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner på denne enheten uten å være tilkoblet internett».
Lagre Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner for bruk uten nett
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen du vil lagre for bruk uten nett.
  3. Klikk på Gjør tilgjengelig uten nett Ready for offline.

For å lagre flere filer for bruk uten nett, hold Shift eller Command (Mac) eller Ctrl (Windows) nede mens du klikker på andre filer.

Forhåndsvis filer som er lagret for bruk uten nett
  1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
    • Pass på å slå på tilgang uten nett først.
  2. Øverst til høyre klikker du på Klar til bruk uten nett Ready for offline.
  3. Klikk på Forhåndsvisning uten nett.
Endre filer som er tilgjengelige uten nett

Hvis du endrer en fil uten nett:

• Endringene implementeres når du får nettilgang igjen.
  • Nye endringer overskriver tidligere endringer.
  • Du finner endringene i versjonsloggen for filen.

Tips: Finn ut hvordan du ser hva som er endret i en fil.

Bruk filer uten nett med Disk for datamaskiner

Disk for datamaskiner er et program for Windows og macOS. Med dette programmet får du rask tilgang til innhold direkte fra datamaskinen, slik at du enkelt får tilgang til filer og mapper på et kjent sted. Hvis du speiler filer og mapper, er innholdet alltid tilgjengelig uten nett. Hvis du strømmer filer og mapper, kan du gjøre bestemte elementer tilgjengelige uten nett. Finn ut hva det betyr å strømme eller speile filer.

Viktig:

• Hvis du kobler fra Google Disk-kontoen din, fjernes filer som er strømmet uten nett. Speilede filer beholdes.
  • For å gjøre filer fra Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner tilgjengelige uten nett, bruk filer uten nett med Disk på nettet.
  • Hvis du strømmer filer fra Disk til datamaskinen, lagres fildataene i en lokal buffer på harddisken. Finn ut mer om innholdsbufferen.
Lagre filer som ikke er tilknyttet Google, for bruk uten nett

Slik oppretter du strømmede filer som ikke er fra Google Dokumenter, -Regneark eller Presentasjoner:

På Windows:
  1. Gå til Filutforsker.
  2. Åpne Google Disk-mappen .
  3. Velg filene eller mappene.
    • Hvis du vil velge mer enn én, holder du inne Shift og klikker.
  4. Høyreklikk på filene eller mappene.
  5. Klikk på Tilgang uten nett etterfulgt av Tilgjengelig uten nett tilgjengelig uten nett.
    • Når du lagrer en fil for bruk uten nett, vises en grønn hake ved siden av den.

På macOS:

1. Gå til Finder.
  2. Åpne Google Disk-mappen .
  3. Velg filene eller mappene.
    • Hvis du vil velge mer enn én, holder du inne Shift og klikker.
  4. Høyreklikk på filene eller mappene.
  5. Klikk på Tilgjengelig uten nett tilgjengelig uten nett.
    • Når du lagrer en fil for bruk uten nett, vises en grønn hake ved siden av den.

Lagringsforbruk på den lokale harddisken

• Når du gjør filer tilgjengelige uten nett, tar de opp plass på den lokale harddisken.
  • Når du gjør mapper tilgjengelige uten nett, gjelder det samme for alle filene i mappen – disse kan ta opp enda mer plass. Nye elementer som legges til i mappen, blir automatisk tilgjengelige uten nett.
  • For å se alle filer som er tilgjengelige uten nett, kan du åpne dialogboksen «Filer som er tilgjengelige uten nett» i Disk for datamaskiner-menyen.
Forskjeller mellom strømming og speiling uten nett

Med strømming:

• Filene dine ligger i nettskyen. Det blir bare brukt plass på harddisken når du åpner filer eller gjør dem tilgjengelige uten nett, eller i filer du nylig har brukt ofte.
  • Du får bare tilgang til filer som ikke er tilgjengelige uten nett når du er koblet til internett.
  • Du får bare tilgang til filer, inkludert filer som er tilgjengelige uten nett, når appen kjører.

Med speiling:

• Filene dine ligger i nettskyen og på datamaskinen, noe som tar opp plass på harddisken.
  • Du kan åpne filene når som helst – også når du ikke har internettilkobling, eller når Disk for datamaskiner-appen ikke kjører.

Hvis du speiler filene og mappene dine, er de automatisk tilgjengelige uten nett. Hvis du strømmer filer og mapper, kan du gjøre bestemte elementer tilgjengelige uten nett. Finn ut mer om hva det betyr å speile eller strømme filer.