Offline aan Google-bestanden werken

Als je geen verbinding met wifi of een mobiel netwerk hebt, kun je toch bestanden bekijken en bewerken, waaronder:

• Google-documenten
  • Google-spreadsheets
  • Google-presentaties

Bestanden offline openen

Je kunt als volgt offline toegang inschakelen:

• Controleer of je verbinding met internet hebt.
  • Gebruik de Google Chrome-browser.
  • Gebruik de incognitomodus niet.
  • Installeer de Chrome-extensie Google Offline Documenten en schakel deze in.
  • Controleer of je apparaat voldoende vrije ruimte heeft om je bestanden op te slaan.

Je Google Drive-bestanden offline openen

1. Open Chrome. Controleer of je bent ingelogd bij Chrome.
  2. Ga naar drive.google.com/drive/settings.
  3. Schakel het selectievakje in naast 'Bestanden uit Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Tekeningen synchroniseren met deze computer, zodat je ze offline kunt bewerken'.

Wil je bestanden offline bewerken op je computer, lees dan meer over Google Drive voor je Mac of pc installeren.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.