Offline toegang tot uw bestanden

Ook als u geen verbinding met internet heeft, kunt u Drive-, Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden weergeven en bewerken. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe het werkt.

Uw bestanden offline weergeven en bewerken (1:50)

In de bovenstaande video laten we u zien hoe u uw bestanden offline kunt weergeven en bewerken in Google Drive en in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. (U kunt voor deze video ondertiteling in uw eigen taal inschakelen door op de knop 'CC' te klikken en de gewenste taal te selecteren in het menu Instellingen.)

Belangrijk om te weten wanneer u offline bent:

Offline toegang in- of uitschakelen

U kunt offline toegang in- of uitschakelen in de instellingen van Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Computer

Belangrijk: Schakel offline toegang alleen in op uw eigen computer of op een computer die u regelmatig gebruikt. Als u offline toegang inschakelt op openbare of gedeelde computers, kunt u uw gegevens in gevaar brengen, omdat anderen uw gesynchroniseerde bestanden mogelijk kunnen weergeven.

Google Drive

1. Open de Chrome-browser en ga naar drive.google.com.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het instellingenpictogram.
  3. Kies Instellingen.
  4. Schakel het vakje in naast 'Bestanden uit Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Tekeningen synchroniseren met deze computer, zodat je ze offline kunt bewerken'. Schakel het selectievakje uit als u de offline toegang wilt uitschakelen.

De startschermen van Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open de Chrome-browser en ga naar het startscherm van Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik links op het menupictogram .
  3. Kies Instellingen.
  4. Klik op Inschakelen. Wilt u de offline toegang uitschakelen, klik dan op Uitschakelen.

Uw bestanden en mappen worden automatisch gesynchroniseerd, zodat ze ook beschikbaar zijn zonder internetverbinding.

Android

U moet verbinding met internet hebben om offline toegang voor een bestand te kunnen inschakelen.

Offline toegang inschakelen

Een bestand offline beschikbaar maken:

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op de naam van een bestand en houd deze 1-2 seconden ingedrukt.
  3. Tik op het offlinepictogram in het vak dat wordt geopend. Is het pictogram niet opgevuld, dan is het bestand al offline beschikbaar.

Offline toegang uitschakelen

Voer de bovenstaande instructies omgekeerd uit om offline toegang voor een bestand uit te schakelen.

Locatie van offline bestanden

U vindt alle offline bestanden in het gedeelte 'Op apparaat' in het navigatievenster links in de app.

iOS

U moet verbinding met internet hebben om offline toegang voor een bestand te kunnen inschakelen.

Offline toegang inschakelen

Een bestand offline beschikbaar maken:

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op het informatiepictogram naast de bestandsnaam. Activity Information
  3. Schuif de schakelaar naast 'Offline bewaren' van Uit naar Aan.

Offline toegang uitschakelen

Je kunt de offline toegang voor een bestand uitschakelen door de schakelaar naast 'Offline bewaren' van Aan naar Uit te schuiven.

Locatie van offline bestanden

U vindt alle offline bestanden in het gedeelte 'Op apparaat' in het navigatievenster links in de app.

Bestandstypen die offline beschikbaar kunnen worden gemaakt

Bestanden die u offline beschikbaar kunt maken

• Google-documenten
  • Google-spreadsheets
  • Google-presentaties
  • Geüploade afbeeldingen
  • Google-tekeningen

Bestanden die u (nog) niet offline beschikbaar kunt maken:

• Google-sites
  • Google-formulieren
  • Fusion Tables-tabellen
  • Bestanden in de volgende indelingen: .pdf, .doc, .xls en .ppt
  • Mappen