Offline aan Google-bestanden werken

Als je geen verbinding met wifi of een mobiel netwerk hebt, kun je nog steeds bestanden bekijken en bewerken, waaronder:

• Google-documenten
  • Google-spreadsheets
  • Google-presentaties

Bestanden offline openen

Belangrijk: je moet verbinding met internet hebben om offline toegang te kunnen inschakelen.

Android

Offline toegang in- of uitschakelen

1. Open de app Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op een bestand en houd het 1 tot 2 seconden ingedrukt.
  3. Tik op 'Offline bewaren' zodat je ook aan het document kunt werken als je apparaat offline is.

Wil je de offline toegang beëindigen, voer dan dezelfde stappen uit.

Bestanden vinden die je voor offline toegang hebt opgeslagen

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op Menu > Offline.
iPhone/iPad

Offline toegang in- of uitschakelen

1. Open de app Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op Meer naast het bestand.
  • In Google Drive: tik op 'Offline bewaren'.
  • In Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties: tik op 'Downloaden en gesynchroniseerd houden'.

Bestanden vinden die je voor offline toegang hebt opgeslagen

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op Menu > Offline.
Computer

Je kunt offline toegang inschakelen voor je hele Google Drive, maar niet voor specifieke bestanden. Offline toegang is alleen beschikbaar in de browser Google Chrome.

Je Google Drive-bestanden offline openen

1. Open Chrome. Controleer of je bent ingelogd bij Chrome.
  2. Ga naar drive.google.com/drive/settings.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen .
  4. Kies Instellingen.
  5. Schakel het selectievakje in naast 'Bestanden uit Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Tekeningen synchroniseren met deze computer, zodat je ze offline kunt bewerken'.

Als je bestanden offline wilt bewerken op je computer, lees dan het helpartikel Google Drive voor je Mac of pc installeren.

Andrea is a Google Drive expert and wrote this page. Help her improve it by leaving feedback below.