Använda Google Drive-filer offline

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Om du inte är ansluten till internet kan du visa och redigera filer, inklusive:

• Google Dokument
  • Google Kalkylark
  • Google Presentationer

Använda filer offline med Drive på webben

Innan du aktiverar offlineåtkomst

• Du måste vara ansluten till internet.
  • Du måste använda webbläsaren Google Chrome eller Microsoft Edge.
  • Använd inte funktionen för att surfa privat.
  • Installera och aktivera Chrome-tillägget för Google Dokument Offline.
  • Se till att du har tillräckligt med utrymme på enheten för att spara dina filer.
Öppna Google Dokument, Kalkylark och Presentationer offline
  1. Öppna Google Chrome eller Microsoft Edge. Om du använder Chrome kontrollerar du att du är inloggad på rätt konto.
  2. Öppna drive.google.com/drive/settings.
  3. Markera rutan bredvid Skapa, öppna och redigera dina senaste Google Dokument-, Kalkylark- och Presentationer-filer på den här enheten när du är offline.
Spara filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer offline
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Högerklicka på filen du vill spara i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  3. Klicka på Gör tillgänglig offline Ready for offline.

Om du vill spara flera filer offline trycker du på Skift eller Command (Mac)/Ctrl (Windows) medan du klickar på andra filer.

Förhandsgranska offlinefiler
  1. Besök drive.google.com på datorn.
    • Du måste aktivera offlineåtkomst först.
  2. Klicka på Klar för offline Ready for offline uppe till höger.
  3. Klicka på Förhandsgranskning offline.
Redigera offlinefiler

Om du redigerar en fil offline:

• Ändringarna genomförs när du är online igen.
  • Nya ändringar skriver över tidigare ändringar.
  • Du hittar ändringar i filens versionshistorik.

Tips! Läs om hur du ser vad som har ändrats i en fil.

Använda filer offline med Drive för datorn

Drive för datorn är ett program för Windows och macOS som gör att du snabbt kan komma åt innehåll direkt från skrivbordet. Det gör att du enkelt kan komma åt filer och mappar på en välbekant plats. Om du speglar filer och mappar blir innehållet alltid tillgängligt offline. Om du streamar filer och mappar kan du göra specifika objekt tillgängliga offline. Läs mer om vad det innebär att streama eller spegla dina filer.

Obs!

• Streamade offlinefiler tas bort om du kopplar från Google Drive-kontot. Speglade filer finns kvar.
  • Om du vill göra Google Dokument, Kalkylark och Presentationer tillgängliga offline kan du använda filer offline med Drive på webben.
  • Om du streamar filer på Drive från Google Drive till datorn lagras fildata i en lokal cache på hårddisken. Läs mer om innehållscachen.
Spara filer som inte kommer från Google för användning offline

Så här gör du streamade filer, som inte är Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer, tillgängliga offline:

I Windows:
  1. Öppna Utforskaren.
  2. Öppna Google Drive-mappen .
  3. Välj filer eller mappar.
    • Om du vill välja fler än en håller du Skift nedtryckt och klickar.
  4. Högerklicka på filer eller mappar.
  5. Klicka på Offlineåtkomst följt av Tillgänglig offline tillgängligt offline.
    • När du sparar en fil offline visas en grön bockmarkering bredvid den.

I MacOS:

1. Öppna Finder.
  2. Öppna Google Drive-mappen .
  3. Välj filer eller mappar.
    • Om du vill välja fler än en håller du Skift nedtryckt och klickar.
  4. Högerklicka på filer eller mappar.
  5. Klicka på Tillgänglig offline tillgängligt offline.
    • När du sparar en fil offline visas en grön bockmarkering bredvid den.

Förbrukning av lagringsutrymme på den lokala hårddisken

• Om du markerar filer som tillgängliga offline tar de upp plats på den lokala hårddisken.
  • Om du markerar mappar som tillgängliga offline görs samma sak för alla filer i mappen, vilket kan ta upp ännu mer utrymme. Nya objekt som läggs till i mappen blir automatiskt tillgängliga offline.
  • Om du vill se alla filer som är markerade som tillgängliga offline kan du öppna dialogrutan Offlinefiler på Drive för datorn-menyn.
Skillnader mellan streaming och spegling offline

Vid streaming gäller följande:

• Dina filer finns i molnet. Hårddiskutrymme används bara när du öppnar filer eller gör dem tillgängliga offline, eller för filen som öppnats nyligen och filer som ofta används.
  • Du kan bara få åtkomst till filer som inte är tillgängliga offline när du är ansluten till internet.
  • Du kan bara få åtkomst till filer, inklusive de som är tillgängliga offline, medan appen körs.

Vid spegling:

• Filerna finns i molnet och på datorn, vilket tar upp utrymme på hårddisken.
  • Du kan få åtkomst till dina filer när som helst, även om du inte har en internetanslutning eller om Drive för datorn-appen inte körs.

Om du speglar filer och mappar är de automatiskt tillgängliga offline. Om du streamar filer och mappar kan du göra specifika objekt tillgängliga offline. Läs mer om vad det innebär att spegla eller streama filer.