Installera Google Drive på Mac/PC

Det går att lagra Google Drive-filer på en stationär dator genom att hämta Google Drive för Mac eller PC. Som en extra bonus går det att synkronisera dina filer mellan din dator och webben. Det innebär alla ändringar du gör i en fil på din Mac eller PC automatiskt utförs på samma fil på drive.google.com.

Hämta Google Drive för stationär dator så här.

Fönster
  1. Öppna drive.google.com.
  2. Öppna menyn Inställningar .
  3. Klicka på Hämta Drive.
  4. På hämtningssidan väljer du PC på listan som visas under Hämta Drive.
  5. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och hämta. Du kan även markera rutan bredvid Valfritt om du vill dela användningsstatistik och kraschrapporter med Google.
  6. Öppna googledrivesync.exe om du vill starta installationsprocessen automatiskt. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  7. Skriv ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din dator.
  8. Slutför installationsanvisningarna.
  9. Klicka på Start och välj Google Drive.
  10. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du hittar dina filer och mappar i Min enhet på navigationspanelen till vänster på drive.google.com.
Alternativa instruktioner för den gamla versionen av Drive
  1. Öppna drive.google.com.
  2. Klicka på Anslut Drive till datorn i den vänstra navigeringsrutan.
  3. Klicka på Hämta Google Drive till din PC.
  4. Öppna googledrivesync.exe om du vill starta installationsprocessen automatiskt. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  5. Skriv ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din dator.
  6. Slutför installationsanvisningarna.
  7. Klicka på Start och välj Google Drive.
  8. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du hittar dina filer och mappar i Min enhet på navigationspanelen till vänster på drive.google.com.

Om du har problem med att logga in på Google Drive på datorn kontrollerar du att du har aktiverat följande i Internet Explorer:

Mac

Hämta Google Drive med nya Google Drive

1. Öppna drive.google.com.
  2. Öppna menyn Inställningar .
  3. Klicka på Hämta Drive.
  4. På hämtningssidan väljer du Mac på listan som visas under Hämta Drive.
  5. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och hämta.
  6. Öppna installgoogledrive.dmg.
  7. Flytta Google Drive-ikonen till mappen Applikationer.
  8. Öppna Google Drive. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  9. Skriv ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din Mac.
  10. Slutför installationsanvisningarna.
  11. Öppna Google Drive för Mac uppe till höger på skärmen.
  12. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du hittar dina filer och mappar i Min enhet på navigationspanelen till vänster på drive.google.com.
Alternativa instruktioner för den gamla versionen av Drive
  1. Öppna drive.google.com.
  2. Klicka på Installera Drive för datorn i den vänstra navigeringsrutan.
  3. Klicka på knappen Installera Drive för Mac.
  4. Öppna installgoogledrive.dmg.
  5. Flytta Google Drive-ikonen till mappen Applikationer.
  6. Öppna Google Drive. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  7. Skriv ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din Mac.
  8. Slutför installationsanvisningarna.
  9. Öppna Google Drive för Mac uppe till höger på skärmen.
  10. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du hittar dina filer och mappar i Min enhet på navigationspanelen till vänster på drive.google.com.

Matt is a Docs & Drive expert and author of this help page. Leave him feedback below about the page.