Säkerhetskopiera och synkronisera filer med Google Drive

Du kan säkerhetskopiera och synkronisera dina filer med en Mac eller Windows-dator.

Ladda ned och installera appen

Mac

Om du vill ladda ned och installera Säkerhetskopiering och synkronisering klickar du på Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering.

Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering .
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och ladda ned.
  3. När nedladdningen är klar öppnar du installbackupandsync.dmg.
  4. Flytta Säkerhetskopiering och synkronisering till mappen Applikationer.
  5. Öppna Säkerhetskopiering och synkronisering.
    • Klicka på Öppna om en varning visas om att Säkerhetskopiering och synkronisering är ett program som laddas ned från internet.
  6. Logga in med användarnamnet och lösenordet för Google-kontot.
  7. Välj synkroniseringsinställningar och klicka på Nästa.
Fönster

Om du vill ladda ned och installera Säkerhetskopiering och synkronisering klickar du på Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering.

Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och ladda ned.
  3. När nedladdningen är klar öppnar du installbackupandsync.exe.
  4. Om du ser en ruta med en fråga om du vill tillåta programmet att göra ändringar på din dator klickar du på Ja.
  5. Om du blir ombedd att starta om datorn gör du det nu.
  6. Starta Säkerhetskopiering och synkronisering.
  7. Logga in med användarnamnet och lösenordet för Google-kontot.
  8. Välj synkroniseringsinställningar och klicka på Nästa.

Problem med att logga in på Säkerhetskopiering och synkronisering

Om du har problem med att logga in på Säkerhetskopiering och synkronisering kontrollerar du att följande har aktiverats i Internet Explorer:

Ändra inställningarna för Säkerhetskopiering och synkronisering

Ändra synkroniseringsalternativ

Välj som ska synkroniseras till Google Drive

Du kan synkronisera vissa eller alla filer och mappar från datorn till Google Drive.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Till höger klickar du på de mappar du vill synkronisera.
  4. Om du vill lägga till en mapp som inte finns med på listan klickar du på Välj mapp.
  5. Lägga till mappen som du vill synkronisera.
  6. Klicka på OK.
Välj vad som ska synkroniseras från Google Drive

Du kan synkronisera filer och mappar på Google Drive till datorn för användning offline.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Google Drive till vänster.
  4. Klicka på Synkronisera Min enhet till den här datorn.
  5. Välj om du vill:
    • Synkronisera allt på Min enhet
    • Synkronisera enbart de här mapparna
  6. Klicka på OK.
Synkronisera USB-enheter och SD-kort

När du ansluter en telefon, kamera, ett SD-kort eller annan enhet till datorn kan du automatiskt ladda upp filerna på de här enheterna.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på USB-enheter och SD-kort längst ned.
  4. Klicka på Anslut en kamera eller telefon och säkerhetskopiera filer.
  5. Klicka på OK.

Ändra allmänna inställningar

Välj hur objekten raderas

Välj hur filer tas bort i Säkerhetskopiering och synkronisering

När du tar bort en fil från datorn kan du välja vad som händer på drive.google.com.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Bredvid Ta bort objekt klickar du på nedåtpilen Nedåtpil:
    • Ta bort objekt överallt: När du tar bort något på datorn eller drive.google.com raderas det överallt.
    • Ta inte bort objekt överallt: När du tar bort något på datorn finns det kvar på drive.google.com.
    • Fråga mig innan objekt tas bort överallt: När du tar bort något på datorn får du en fråga om du vill ta bort det överallt.
  4. Klicka på OK.

Svara på begäran om borttagning av objekt

Om du väljer Fråga mig innan objekt tas bort överallt måste du godkänna varje borttagning. Så här godkänner du:

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Ta bort.
Ändra uppladdningsstorlek för foto och video

När du laddar upp foton och videor med Säkerhetskopiering och synkronisering laddas de upp i originalkvalitet. Om du vill ändra hur mycket utrymme de förbrukar på Google Drive kan du ladda upp dem med hög kvalitet.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Under Uppladdningsstorlek för foto och video väljer du Hög kvalitet eller Originalkvalitet.

Läs mer om uppladdningsstorlek för foton på Google Drive.

Få aviseringar när du tar bort delade objekt
  1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa varning när jag ta bort objekt från en delad mapp.

Ändra avancerade inställningar

Uppgradera lagringsutrymmet på Google Drive

Så här uppgraderar du lagringsutrymmet för Google Drive-kontot:

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Uppgradera lagringsutrymme.
  5. Välj prenumeration och följ anvisningarna.
Ändra ned- eller uppladdningshastighet
  1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar och sedan Nätverksinställningar.
  4. Klicka på knappen bredvid det alternativ för Nedladdningshastighet och Uppladdningshastighet som du vill ha:
    • Om du vill använda en långsammare hastighet väljer du Begränsa till och använder pilarna för att ändra hastigheten.
    • Om du vill använda en snabbare hastighet väljer du Begränsa inte.
  5. Klicka på OK.

Läs om hur du inaktiverar synkronisering och avinstallerar Säkerhetskopiering och synkronisering.