Installera Google Drive på Mac/PC

Synkronisera automatiskt Google Drive-filer på datorn med Google Drive-filer på webben med hjälp av Google Drive för din Mac/PC. Du kan göra saker som:

• Dra filer till och från mappar
  • Redigera, spara och ta bort filer

Alla ändringar som du gör lokalt i mappen på Google Drive synkroniseras med Min enhet på webben. Det innebär att om du delar, flyttar, ändrar eller placerar filer i papperskorgen syns ändringarna på Min enhet nästa gång datorn synkroniseras.

Installera appen

Mac

Om du vill ladda ned Google Drive till din Mac klickar du på Ladda ned Drive och följer stegen nedan.

Ladda ned Drive

1. Klicka på Lada ned till Mac.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och ladda ned.
  3. Öppna installgoogledrive.dmg.
  4. Flytta Google Drive till mappen Applikationer.
  5. Öppna Google Drive.
    1. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som laddas ned från internet.
  6. Skriv användarnamnet och lösenordet för Google-kontot för att logga in på Google Drive.
  7. Slutför installationen genom att klicka på Nästa.

Flytta dina filer till Google Drive

1. Öppna Google Drive för Mac Google Drive.
  2. Börja synkronisera genom att flytta eller kopiera filer från datorn till Google Drive-mappen.

När Google Drive-synkroniseringen är klar hittar du dina filer på Min enhet på drive.google.com.

Windows

Om du vill installera Google Drive på din PC klickar du på Ladda ned Drive och följer stegen nedan.

Hämta Drive

1. Klicka på Ladda ned för PC.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och installera.
  3. Öppna googledrivesync.exe.
  4. Om du ser en ruta med en fråga om du vill tillåta programmet att göra ändringar på din dator klickar du på Ja.
  5. Om du blir ombedd att starta om datorn gör du det nu.
  6. Starta Google Drive.
  7. Skriv användarnamnet och lösenordet för Google-kontot för att logga in på Google Drive.
  8. Slutför installationen genom att klicka på Nästa.

Flytta dina filer till Google Drive

Börja synkronisera genom att flytta eller kopiera filer från datorn till Google Drive-mappen.

När Google Drive-synkroniseringen är klar kan du söka efter filerna i Min enhet på https://drive.google.com.

Problem med att logga in på Google Drive

Om du har problem med att logga in på Google Drive måste följande vara aktiverat i Internet Explorer:

Avinstallera appen

Du kan avinstallera Google Drive för din Mac/PC och stänga av synkroniseringen av datorn genom att avinstallera appen.

Mac
  1. På menyraden klickar du på Google Drive Google Drive och sedan Mer Mer och sedan Avsluta Google Drive.
  2. Öppna mappen Program.
  3. Dra Google Drive till papperskorgen på dockan.
  4. Om du vill tömma papperskorgen högerklickar du på papperskorgen och klickar på Töm papperskorgen.
Windows
  1. I det nedre högra hörnet klickar du på Google Drive Google Drive.
  2. Längst upp till höger klickar du på Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar och sedan Konto och sedan Koppla från konto.
  4. I fönstret klickar du på Koppla från.
  5. Öppna Start-menyn.
  6. Klicka på Kontrollpanelen och sedan Program och sedan Program och funktioner och sedan Google Drive.
  7. Klicka på Avinstallera.

Ta bort mappen Google Drive

Alla filer och mappar i Google Drive-mapparna på datorn finns kvar om du inte raderar dem.

När du har avinstallerat programmet kan du ta bort Google Drive-mappen från datorn utan att radera något från Google Drive på webben.