Installera Google Drive för din Mac/PC

Synkronisera automatiskt Google Drive-filer på datorn med Google Drive-filer på webben med hjälp av Google Drive för din Mac/PC. Du kan göra saker som:

• Dra filer till och från mappar
  • Redigera, spara och ta bort filer

Alla ändringar som du gör lokalt i mappen på Google Drive synkroniseras med Min enhet på webben. Det innebär att om du delar, flyttar, ändrar eller placerar filer i papperskorgen syns ändringarna på Min enhet nästa gång datorn synkroniseras.

Installera appen

Mac

Om du vill hämta Google Drive till datorn klickar du på Hämta Drive och följer stegen nedan.

Hämta Drive

1. Håll muspekaren över Hämta Drive och välj Mac och PC.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och hämta.
  3. Öppna installgoogledrive.dmg.
  4. Flytta Google Drive-ikonen till mappen Applikationer.
  5. Öppna Google Drive. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  6. Skriv användarnamnet och lösenordet för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din Mac.
  7. Slutför installationsanvisningarna.
  8. Högst upp på skärmen öppnar du Google Drive för din Mac .
  9. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du kan hitta dina filer och mappar på Min enhet på drive.google.com.
Fönster

Om du vill hämta Google Drive till datorn klickar du på Hämta Drive och följer stegen nedan.

Hämta Drive

1. Håll muspekaren över Hämta Drive och välj Mac och PC.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och hämta. Du kan även markera rutan bredvid Valfritt om du vill dela användningsstatistik och kraschrapporter med Google.
  3. Öppna googledrivesync.exe om du vill starta installationsprocessen automatiskt. Klicka på Öppna om en varning visas om att Google Drive är ett program som hämtas från internet.
  4. Skriv användarnamnet och lösenordet för Google-kontot för att logga in på Google Drive. Det här blir kontot som kopplas till Google Drive för din dator.
  5. Slutför installationsanvisningarna.
  6. Klicka på Start och välj Google Drive.
  7. Flytta eller kopiera filer och mappar från datorn till Google Drive-mappen om du vill börja synkronisera objekt. Du kan hitta dina filer och mappar på Min enhet på drive.google.com.

Om du har problem med att logga in på Google Drive måste följande vara aktiverat i Internet Explorer:

Avinstallera appen

Du kan avinstallera Google Drive för din Mac/PC och stänga av synkroniseringen av datorn genom att avinstallera appen.

Fönster
  1. Klicka på ikonen Google Drive google drive desktop icon (vanligen i det nedre högra aktivitetsfältet).
  2. Längst upp till höger klickar du på alternativikonen .
  3. Klicka på Inställningar > Koppla från konto.
  4. Öppna Start-menyn.
  5. Välj KontrollpanelProgram > Program och funktionerGoogle Drive
  6. Klicka på Avinstallera.
Mac
  1. Stäng Google Drive-appen genom att öppna Google Drive-menyn och välja Avsluta google drive desktop icon.
  2. Öppna mappen Program.
  3. Dra Google Drive till papperskorgen (på dockan).
  4. Du kan tömma papperskorgen genom att högerklicka på den och välja Töm papperskorgen.

Radera Google Drive-mappen från datorn

När du har avinstallerat programmet kan du ta bort Google Drive-mappen från datorn utan att radera något från Google Drive på webben.

Google Drive-mappen – inklusive filer och mappar den innehåller – finns kvar på datorn om du inte raderar den.