Använda Google Drive för datorn

Om du enkelt vill hantera och dela innehåll mellan alla dina enheter och i molnet kan du använda Googles datorsynkroniseringsklient: Drive för datorn.

Använd Drive för datorn för att hitta Drive-filer och mappar på datorn med Windows Utforskaren eller macOS Finder.

Om du redigerar, raderar eller flyttar en fil i molnet sker samma ändring på datorn och dina enheter och tvärtom. På så sätt är dina filer alltid uppdaterade och kan nås från alla enheter.

Du kan använda Drive för datorn för att

• öppna filer som sparats i molnet direkt på datorn
  • visa och ordna dina filer i datorns filsystem utan att använda lagringsutrymme
  • Synkronisera mappar från datorn till Google Drive.
    • När du synkroniserar laddas dina filer ned från molnet och laddas upp från datorns hårddisk.
    • När du har synkroniserat matchar datorns filer de som finns i molnet.
    • Dina filer hålls uppdaterade och tillgängliga, alla ändringar du gör gäller på alla enheter.
  • Spara filer och mappar för användning offline. Detta inkluderar filer från delade enheter.
  • Samarbeta i Microsoft Office-filer i realtid.
  • Om du använder Outlook i Windows med ett jobb- eller skolkonto kan du skicka och spara filer med Microsoft Outlook.

Installera och konfigurera Drive för datorn

Ladda ned Drive för datorn

Viktigt! Kontrollera innan du börjar att operativsystemet är kompatibelt med Drive för datorn.

1. Ladda ned Drive för datorn:

LADDA NED FÖR WINDOWS LADDA NED FÖR MAC

2. På datorn öppnar du:
    • Windows: GoogleDriveSetup.exe
    • Mac: GoogleDrive.dmg
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du använder ett jobb- eller skolkonto kan du kanske inte använda Drive för datorn eller också måste organisationen installera det åt dig. Kontakta administratören om du har frågor.

Öppna Drive för datorn
När du använder Drive för datorn kan du hitta menyn för Drive för datorn Drive File Stream:
  • Windows: Längst ned till höger i systemfältet.
    • Tips! Du kan behöva klicka på pilen för att Visa dolda ikoner.
  • Mac: Längst upp till höger på menyraden.

Du kan fästa Drive för datorn så att det blir lättare att hitta det när det är stängt:

• Windows:
    • Lägg till Drive på Start-menyn: Högerklicka på Drive följt av Fäst på start i Start-menyn.
    • Lägg till Drive i aktivitetsfältet: Högerklicka på Drive följt av Fäst i aktivitetsfältet på Start-menyn.
  • Mac:
    • Så här lägger du till Drive i Dock: Öppna mappen Program och dra Drive-appen till vänster om linjen som separerar de senast använda apparna.

Komma igång med Google Drive för datorn

Logga in på Drive för datorn
När du öppnar Drive för datorn för första gången eller efter att kontot har kopplats från gör du så här för att logga in:
  1. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Logga in med webbläsaren.
  3. Logga in på det Google-konto du vill använda med Drive för datorn.

Tips! Du kan använda upp till fyra konton samtidigt med Drive för datorn. Läs mer om hur du kan använda flera konton samtidigt.

Använda Google Drive-filer i Drive för datorn

När du installerar Drive för datorn visas dina filer på en Google Drive-plats i Utforskaren i Windows eller macOS Finder.Öppna Drive för datorn Drive File Stream på datorn.

1. Klicka på ditt namn följt av Google Drive .
    • Baserat på din eller organisationens tidigare användning av Drive kan du även öppna
      • Min enhet
      • Delad enhet
      • Övriga datorer
  2. Dubbelklicka på filen i mappen.
    • Filer som skapats i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Formulär öppnas i webbläsaren.
    • Andra filer öppnas i sina vanliga appar på din dator.

Tips! Om du inte har något innehåll på din Drive:

• Mappen Min enhet är tom.
  • Vyerna Delade enheter eller Andra datorer visas inte.

Synkronisera filer med Google Drive eller säkerhetskopiera till Google Foto

Synkronisera en mapp med Google Drive eller Google Foto

Du kan synkronisera filer från datorn till Google Drive och säkerhetskopiera till Google Foto.

1. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt avInställningar.
  3. Klicka på Mappar från din dator till vänster.
  4. Från den här menyn kan du göra följande:
    • Lägg till mappar att synkronisera med Drive.
    • Lägg till mappar som ska säkerhetskopieras till Foto.
    • Redigera inställningar för mappar som redan är konfigurerade.

Om du synkroniserar med Google Drive:

• Allt i mappen speglas. Ändrar synkroniseringen mellan din dator och Google Drive.
  • Du kan använda dina filer från alla enheter online eller i mobilappen Google Drive. Synkroniserade mappar visas under Datorer.
  • Om du lägger till, redigerar, flyttar eller tar bort objekt från dessa mappar återspeglas ändringarna även på datorn.

Om du säkerhetskopierar till Google Foto:

• Endast foton och videor laddas upp.
  • Foton och videor som tas bort på datorn finns kvar i Google Foto och tvärtom.
  • Ändringarna laddas upp som nya bilder. Den gamla bilden finns kvar i Google Foto.
  • Du kan titta på dina foton och videor från alla enheter online eller i Google Foto-appen.

Tips! Om du bara lagrar foton och videor rekommenderar vi att du säkerhetskopierar till Google Foto. Om du lagrar dina filer på båda ställena laddas foton och videor upp två gånger, vilket använder mer av ditt lagringsutrymme på Google.

Säkerhetskopiera systemfotobiblioteket i macOS

Viktigt! Systemfotobiblioteket är det enda Apple Bilder-biblioteket som kan synkroniseras med Google Foto. Alla Apple Bilder-bibliotek kan däremot synkroniseras med Drive.

Om du synkroniserar ett Apple-fotobibliotek med Drive synkroniseras allt, inklusive miniatyrer och annan metadata. Vi rekommenderar inte att du gör ändringar i de här filerna från en annan dator eller i molnet eftersom det kan skada biblioteket.

Ditt systemfotobibliotek är det enda bibliotek som kan användas med iCloud-foton, Delade album och Min bildström. Om du bara har ett fotobibliotek är det systemfotobiblioteket. Annars blir det första fotobibliotek som du skapar eller öppnar i Foto systemfotobiblioteket.

Hårddiskutrymme används tillfälligt för att ladda ned foton och videor från iCloud och ladda upp dem till Google Foto. Läs mer om att säkerhetskopiera foton och videor.

Läs mer om funktioner i Drive för datorn

Anpassa inställningarna för Drive för datorn
Förbättra Drive för datorn med avancerade inställningar. Du kan göra följande:
  • Anpassa synkroniseringsinställningarna.
  • Aktivera eller inaktivera realtidsnärvaro med Microsoft Office.
  • Anpassa inställningarna för Google Foto.
  • Anpassa allmänna inställningar som automatisk start, snabbtangenter och proxyinställningar.
Läs mer om hur du anpassar inställningarna för Drive för datorn.
Öppna filer och mappar offline

Du kan spara filer och mappar och använda dem offline med Drive för datorn. Läs mer om hur du använder filer offline med Drive för datorn.

Söka efter dina Drive-filer

Om du vill hitta dina filer på Drive söker du på Drive för datorn. När du söker på Drive för datorn snarare än i Windows Sök eller macOS i fokus säkerställer den att sökningen inkluderar alla filer från streamingplatsen för Drive.

1. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Sök Search.
  3. Skriv in sökord.
  4. Öppna filen. Om filen finns på datorn öppnas den med det aktuella programmet. Annars öppnas det i Drive på webben.

Tips! Du kan även öppna sökfönstret genom att använda en kombination av sökkommandotangenten.

Arbeta med MS Outlook- och Office-filer

Du kan jobba med Office-filer med realtidsnärvaro när du använder Drive för datorn. Windows-användare med ett jobb- eller skolkonto kan även skicka och spara filer med Microsoft Outlook. Läs mer om hur du använder Microsoft Office-filer med Drive för datorn.

Använda Drive för datorn med macOS
Spegla Min enhet

Spegling och streaming är två sätt att synkronisera filer.

• Mappar från din dator kan endast speglas.
  • Delade enheter och andra datorer kan endast streamas.
  • Min enhet kan antingen speglas eller streamas.
  • När Drive för datorn installeras streamas mappen Min enhet. Du kan uppdatera inställningarna och välja att spegla eller streama Min enhet efter installationen.

Läs mer om streaming- och speglingsalternativ med Drive för datorn.

Felsökning
På Drive för datorn visas bannern Vissa fel har uppstått under Aktivitet. Du kan se listan över fel på något av följande sätt:
  • Klicka på länken i bannern.
  • Klicka på Inställningar följt av Fellista.

Läs mer om hur du åtgärdar fel.