Säkerhetskopiera och synkronisera filer med Google Drive

Du kan säkerhetskopiera och synkronisera dina filer med en Mac eller Windows-dator.

Ladda ned och installera appen

Mac

Om du vill ladda ned och installera Säkerhetskopiering och synkronisering klickar du på Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering.

Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering .
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och ladda ned.
  3. När nedladdningen är klar öppnar du installbackupandsync.dmg.
  4. Flytta Säkerhetskopiering och synkronisering till mappen Applikationer.
  5. Öppna Säkerhetskopiering och synkronisering.
    • Klicka på Öppna om en varning visas om att Säkerhetskopiering och synkronisering är ett program som laddas ned från internet.
  6. Logga in med användarnamnet och lösenordet för Google-kontot.
  7. Välj synkroniseringsinställningar och klicka på Nästa.
Fönster

Om du vill ladda ned och installera Säkerhetskopiering och synkronisering klickar du på Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering.

Ladda ned Säkerhetskopiering och synkronisering

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiering och synkronisering.
  2. Läs användarvillkoren och klicka på Godkänn och ladda ned.
  3. När nedladdningen är klar öppnar du installbackupandsync.exe.
  4. Om du ser en ruta med en fråga om du vill tillåta programmet att göra ändringar på din dator klickar du på Ja.
  5. Om du blir ombedd att starta om datorn gör du det nu.
  6. Starta Säkerhetskopiering och synkronisering.
  7. Logga in med användarnamnet och lösenordet för Google-kontot.
  8. Välj synkroniseringsinställningar och klicka på Nästa.

Problem med att logga in på Säkerhetskopiering och synkronisering

Om du har problem med att logga in på Säkerhetskopiering och synkronisering kontrollerar du att följande har aktiverats i Internet Explorer:

Ändra inställningarna för Säkerhetskopiering och synkronisering

Ändra alternativ för synkronisering och säkerhetskopiering

Välj som ska synkroniseras till Google Drive

Du kan synkronisera vissa eller alla filer och mappar från datorn till Google Drive.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Till höger klickar du på de mappar du vill synkronisera.
  4. Om du vill lägga till en mapp som inte finns med på listan klickar du på Välj mapp.
  5. Lägga till mappen som du vill synkronisera.
  6. Klicka på OK.
Välj vad som ska synkroniseras från Google Drive

Du kan synkronisera filer och mappar på Google Drive till datorn för användning offline.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på Google Drive till vänster.
  4. Klicka på Synkronisera Min enhet till den här datorn.
  5. Välj om du vill:
    • Synkronisera allt på Min enhet
    • Synkronisera enbart de här mapparna
  6. Klicka på OK.
Ändra platsen för Google Drive-mappen

Ändra platsen för Google Drive-mappen

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på datorns namn till vänster.
  4. Klicka på Ändra.

Om du inte ser Ändra i inställningarna

1. Avsluta säkerhetskopiera och synkronisera.
  2. Flytta mappen till önskad plats.
  3. Öppna Säkerhetskopiera och synkronisera på nytt.
  4. Klicka på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync följt av Hitta.
  5. Leta upp mappen och klicka på Öppna.
Backup USB-enheter och SD-kort

När du ansluter en telefon, kamera, ett SD-kort eller annan enhet till datorn kan du automatiskt ladda upp filerna på de här enheterna.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på USB-enheter och SD-kort längst ned.
  4. Klicka på Anslut en kamera eller telefon och säkerhetskopiera filer följt av OK.
Välj att inte synkronisera vissa filtyper

Du kan välja att inte synkronisera vissa filtyper på din dator.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på Ändra till höger.
  4. Klicka på Avancerade inställningar.
  5. Ange det filtyptillägg som du inte vill synkronisera.
  6. Klicka på Lägg till följt av OK.

Ändra allmänna inställningar

Välj hur objekten raderas

Välj hur filer tas bort i Säkerhetskopiering och synkronisering

När du tar bort en fil från datorn kan du välja vad som händer på drive.google.com.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Bredvid Ta bort objekt klickar du på nedåtpilen Ned:
    • Ta alltid bort båda kopiorna: När du tar bort något på datorn eller drive.google.com raderas det överallt.
    • Ta aldrig bort båda kopiorna: När du tar bort något på din dator finns det kvar på drive.google.com.
    • Fråga innan du tar bort båda kopiorna: När du tar bort något på datorn visas en fråga om du vill ta bort det överallt.
  4. Klicka på OK.

Svara på begäran om borttagning av objekt

Om du väljer Fråga mig innan båda kopiorna tas bort måste du godkänna varje borttagning. Så här godkänner du:

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Ta bort.
Ändra uppladdningsstorlek för foto och video

När du laddar upp foton och videor med Säkerhetskopiera och synkronisera laddas de upp i originalkvalitet. Om du vill ändra hur mycket utrymme de förbrukar på Google Drive kan du ladda upp dem med hög kvalitet.

Obs! Om du ändrar dina foton till Hög kvalitet kan du inte ändra tillbaka dem.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Välj om du vill ladda upp bilder i hög kvalitet eller originalkvalitet.

Läs mer om uppladdningsstorlek för foton på Google Drive.

Få aviseringar när du tar bort delade objekt
  1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar följt av Visa varning när jag ta bort objekt från en delad mapp.
Lägg till flera konton

Du kan logga in med upp till tre Google-konton.

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Lägg till nytt konto.
  3. Klicka på Kom igång och följ stegen för att logga in.

Ändra avancerade inställningar

Uppgradera lagringsutrymmet på Google Drive

Så här uppgraderar du lagringsutrymmet för Google Drive-kontot:

1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar följt av Uppgradera lagringsutrymme.
  4. Välj prenumeration och följ anvisningarna.
Ändra ned- eller uppladdningshastighet
  1. På datorn klickar du på Säkerhetskopiera och synkronisera Backup and Sync.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar följt av Nätverksinställningar.
  4. Klicka på knappen bredvid det alternativ för Nedladdningshastighet och Uppladdningshastighet som du vill ha:
    • Använd en långsammare hastighet: Välj Begränsa till och använd pilarna för att ändra hastigheten.
    • Använd en snabbare hastighet: Välj Begränsa inte.
  5. Klicka på OK.

Läs om hur du inaktiverar synkronisering och avinstallerar Säkerhetskopiering och synkronisering.