Google Drive op je Mac of pc installeren

Met 'Google Drive voor je Mac/pc' kun je Google Drive-bestanden op je computer automatisch synchroniseren met je Google Drive-bestanden op internet. Je kunt de volgende acties gebruiken:

• Bestanden naar en uit mappen slepen.
  • Bestanden bewerken, opslaan en verwijderen.

Wijzigingen die je lokaal uitvoert in de Google Drive-map, worden gesynchroniseerd met 'Mijn Schijf' op internet. Als je bestanden deelt, verplaatst, bewerkt of verwijdert, worden deze wijzigingen dus ook weergegeven in 'Mijn schijf' als de computer de volgende keer wordt gesynchroniseerd.

De app installeren

Mac

Je kunt Google Drive op je Mac downloaden en installeren door te klikken op 'Drive downloaden' en vervolgens de onderstaande stappen uit te voeren.

Drive downloaden

1. Klik op Downloaden voor Mac.
  2. Lees de servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  3. Open installgoogledrive.dmg
  4. Verplaats Google Drive naar de map Programma's.
  5. Open Google Drive.
    1. Klik op Openen als je een waarschuwing ziet dat Google Drive een app is die is gedownload van internet.
  6. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account op om in te loggen bij Google Drive.
  7. Klik op Volgende om de installatie te voltooien.

Bestanden naar Google Drive verplaatsen

1. Open Google Drive voor Mac Google Drive.
  2. Verplaats of kopieer bestanden van je computer naar de Google Drive-map om te beginnen met synchroniseren.

Als Google Drive klaar is met synchroniseren, kun je de bestanden vinden in 'Mijn schijf' op drive.google.com.

Windows

Je kunt Google Drive op je pc downloaden door te klikken op 'Drive downloaden' en vervolgens de onderstaande stappen uit te voeren.

Drive downloaden

1. Klik op Downloaden voor pc.
  2. Lees de servicevoorwaarden en klik op Accepteren en installeren.
  3. Open googledrivesync.exe.
  4. Klik op Ja als je wordt gevraagd of je het programma wilt toestaan wijzigingen op je computer aan te brengen.
  5. Start je computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd.
  6. Start Google Drive.
  7. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account op om in te loggen bij Google Drive.
  8. Klik op Volgende om de installatie te voltooien.

Bestanden naar Google Drive verplaatsen

Verplaats of kopieer bestanden van je computer naar de Google Drive-map om te beginnen met synchroniseren.

Als Google Drive klaar is met synchroniseren, kun je de bestanden vinden in 'Mijn schijf' op https://drive.google.com.

Problemen met het inloggen bij Google Drive

Heb je problemen met het inloggen bij Google Drive, controleer dan of de volgende onderdelen zijn ingeschakeld in Internet Explorer:

De app verwijderen

Je kunt 'Google Drive voor je Mac/pc' verwijderen en het synchroniseren vanaf je computer uitschakelen door de app te verwijderen.

Mac
  1. Klik in de menubalk op Google Drive Google Drive en vervolgens Meer Meer en vervolgens Google Drive afsluiten.
  2. Open de map Programma's.
  3. Sleep Google Drive naar de prullenmand (in het dock).
  4. Maak eventueel de prullenmand leeg. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de prullenmand en selecteer Leeg prullenmand.
Windows
  1. Klik op Google Drive Google Drive in de rechterbenedenhoek.
  2. Klik op Meer Meer in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren en vervolgens Account en vervolgens Account ontkoppelen.
  4. Klik in het venster op Ontkoppelen.
  5. Open het menu Start.
  6. Klik op Configuratiescherm en vervolgens Programma's en vervolgens Programma's en onderdelen en vervolgens Google Drive.
  7. Klik op Verwijderen.

De Google Drive-map verwijderen

Alle bestanden en mappen in de Google Drive-map op je computer blijven bewaard, tenzij je ze verwijdert.

Nadat je de app hebt verwijderd, kun je de Google Drive-map van je computer verwijderen zonder dat er iets uit Google Drive op het web wordt verwijderd.

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.