Back-ups maken en bestanden synchroniseren met Google Drive

Je kunt back-ups maken en bestanden synchroniseren met je Mac of je Windows-computer.

De app downloaden en installeren

Mac

Klik op 'Back-up en synchronisatie' downloaden als je 'Back-up en synchronisatie' wilt downloaden en installeren.

'Back-up en synchronisatie' downloaden

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' downloaden.
  2. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  3. Wacht tot de download klaar is en open vervolgens InstallBackupAndSync.dmg.
  4. Verplaats 'Back-up en synchronisatie' naar de map 'Programma's'.
  5. Open 'Back-up en synchronisatie'.
    • Mogelijk verschijnt er een waarschuwing dat 'Back-up en synchronisatie' een app is die is gedownload van internet. Je kunt gewoon op Openen klikken.
  6. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account.
  7. Kies de gewenste synchronisatie-instellingen en klik op Volgende.
Windows

Klik op 'Back-up en synchronisatie' downloaden als je 'Back-up en synchronisatie' wilt downloaden en installeren.

'Back-up en synchronisatie' downloaden

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' downloaden.
  2. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  3. Wacht tot de download klaar is en open vervolgens installbackupandsync.exe.
  4. Klik op Ja als wordt gevraagd of je het programma wilt toestaan wijzigingen op de computer aan te brengen.
  5. Start de computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd.
  6. Start Back-up en synchronisatie.
  7. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account.
  8. Kies de gewenste synchronisatie-instellingen en klik op Volgende.

Problemen met inloggen bij 'Back-up en synchronisatie'

Als je problemen ondervindt met inloggen bij 'Back-up en synchronisatie', controleer je of de volgende onderdelen zijn ingeschakeld in Internet Explorer:

Instellingen van 'Back-up en synchronisatie' wijzigen

Synchronisatie- en back-upopties wijzigen

Kiezen wat je wilt synchroniseren met Google Drive

Je kunt sommige of al je bestanden en mappen op je computer synchroniseren met Google Drive.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik aan de rechterkant op de mappen die je wilt synchroniseren.
  4. Klik op Map kiezen als je een map wilt toevoegen die niet in de lijst staat.
  5. Voeg de map toe die je wilt synchroniseren.
  6. Klik op OK.

Ga als volgt te werk om meer mappen te kiezen:

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik aan de linkerkant op de naam van je computer.
  4. Klik op Wijzigen.
Kiezen wat je wilt synchroniseren uit Google Drive

Je kunt bestanden en mappen in Google Drive synchroniseren met je computer, zodat je ze offline kunt gebruiken.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik aan de linkerkant op Google Drive.
  4. Klik op Mijn Drive synchroniseren met deze computer.
  5. Kies de gewenste optie:
    • Alles in Mijn Drive synchroniseren
    • Alleen deze mappen synchroniseren
  6. Klik op OK.
Locatie van Google Drive-map wijzigen

De locatie van de Google Drive-map wijzigen

1. Sluit 'Back-up en synchronisatie' af.
  2. Verplaats de map naar de gewenste locatie.
  3. Open 'Back-up en synchronisatie' opnieuw.
  4. Klik op Back-up en synchronisatie Backup and Sync en dan Zoeken.
  5. Zoek de map en klik op 'Openen'.
Back-ups van USB-apparaten en SD-kaarten maken

Wanneer je een telefoon, camera, SD-kaart of ander apparaat op je computer aansluit, kun je de daarop opgeslagen bestanden automatisch uploaden.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik onderaan op USB-apparaten en SD-kaarten.
  4. Klik op Sluit een camera of telefoon aan om een back-up van bestanden te maken en dan OK.
Bepaalde bestandstypen niet synchroniseren

Je kunt ervoor kiezen bepaalde bestandstypen op je computer niet te synchroniseren.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik aan de rechterkant op Wijzigen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen.
  5. Geef de extensie op van het bestandstype dat je niet wilt synchroniseren.
  6. Klik op Toevoegen en dan OK.

Algemene instellingen wijzigen

Kiezen hoe items worden verwijderd

Kiezen hoe 'Back-up en synchronisatie' bestanden verwijdert

Wanneer je een bestand van je computer verwijdert, kun je kiezen wat er gebeurt op drive.google.com.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik naast 'Items verwijderen' op de pijl-omlaag Omlaag en kies een van deze opties:
    • Altijd beide kopieën verwijderen: wanneer je een item op je computer of op drive.google.com verwijdert, wordt het overal verwijderd.
    • Nooit beide kopieën verwijderen: wanneer je een item op je computer verwijdert, blijft het bewaard op drive.google.com.
    • Vragen voordat beide kopieën worden verwijderd: wanneer je een item op je computer verwijdert, wordt er gevraagd of je het item overal wilt verwijderen.
  4. Klik op OK.

Reageren op een verzoek om een item te verwijderen

Als je de optie 'Vragen voordat beide kopieën worden verwijderd' kiest, moet je elke verwijdering goedkeuren. Dat doe je zo:

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Verwijderen.
Uploadgrootte van foto's en video's wijzigen

Wanneer je foto's en video's uploadt met 'Back-up en synchronisatie', worden ze geüpload in 'Oorspronkelijke kwaliteit'. Je kunt ze ook in 'Hoge kwaliteit' uploaden als je wilt wijzigen hoeveel ruimte ze gebruiken in Google Drive.

Opmerking: Als je 'Hoge kwaliteit' gebruikt, kun je niet meer terug naar 'Oorspronkelijke kwaliteit'.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Kies of je foto's wilt uploaden in Hoge kwaliteit of in Oorspronkelijke kwaliteit.

Meer informatie over de uploadgrootte van foto's in Google Drive

Meldingen ontvangen wanneer je gedeelde items verwijdert
  1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen en dan Een waarschuwing weergeven wanneer je items verwijdert uit een gedeelde map.
Meerdere accounts toevoegen

Je kunt met maximaal drie Google-accounts inloggen.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Nieuw account toevoegen.
  3. Klik op Aan de slag en volg de stappen om in te loggen.

Geavanceerde instellingen wijzigen

Google Drive-opslag upgraden

Ga als volgt te werk om de opslagruimte voor je Google Drive-account te upgraden:

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen en dan Opslag upgraden.
  4. Kies het gewenste abonnement en volg de instructies.
Download- en uploadsnelheid wijzigen
  1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en dan Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  4. Klik naast 'Downloadsnelheid' of 'Uploadsnelheid' op de gewenste optie:
    • Als je de snelheid wilt verlagen: kies Beperken tot en gebruik de pijlen om de snelheid te wijzigen.
    • Als je de snelheid wilt verhogen: kies Niet beperken.
  5. Klik op OK.

Meer informatie over hoe je stopt met synchroniseren en 'Back-up en synchronisatie' verwijdert