Back-ups maken en bestanden synchroniseren met Google Drive

Je kunt back-ups maken en bestanden synchroniseren met je Mac of je Windows-computer.

De app downloaden en installeren

Mac

Klik op 'Back-up en synchronisatie' downloaden als je 'Back-up en synchronisatie' wilt downloaden en installeren.

'Back-up en synchronisatie' downloaden

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' downloaden.
  2. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  3. Wacht tot de download klaar is en open vervolgens InstallBackupAndSync.dmg.
  4. Verplaats 'Back-up en synchronisatie' naar de map Programma's.
  5. Open 'Back-up en synchronisatie'.
    • Mogelijk verschijnt er een waarschuwing dat 'Back-up en synchronisatie' een app is die is gedownload van internet. Je kunt gewoon op Openen klikken.
  6. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account.
  7. Kies de gewenste synchronisatie-instellingen en klik op Volgende.
Windows

Klik op 'Back-up en synchronisatie' downloaden als je 'Back-up en synchronisatie' wilt downloaden en installeren.

'Back-up en synchronisatie' downloaden

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' downloaden.
  2. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Akkoord en downloaden.
  3. Wacht tot de download klaar is en open vervolgens installbackupandsync.exe.
  4. Klik op Ja als wordt gevraagd of je het programma wilt toestaan wijzigingen op de computer aan te brengen.
  5. Start de computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd.
  6. Start Back-up en synchronisatie.
  7. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Google-account.
  8. Kies de gewenste synchronisatie-instellingen en klik op Volgende.

Problemen met het inloggen bij 'Back-up en synchronisatie'

Heb je problemen met het inloggen bij 'Back-up en synchronisatie', controleer dan of de volgende onderdelen zijn ingeschakeld in Internet Explorer:

Instellingen van 'Back-up en synchronisatie' wijzigen

Synchronisatieopties wijzigen

Kiezen wat je wilt synchroniseren met Google Drive

Je kunt sommige of al je bestanden en mappen op je computer synchroniseren met Google Drive.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik aan de rechterkant op de mappen die je wilt synchroniseren.
  4. Klik op Map kiezen als je een map wilt toevoegen die niet in de lijst staat.
  5. Voeg de map toe die je wilt synchroniseren.
  6. Klik op OK.
Kiezen wat je wilt synchroniseren uit Google Drive

Je kunt bestanden en mappen in Google Drive synchroniseren met je computer, zodat je ze offline kunt gebruiken.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik aan de linkerkant op Google Drive.
  4. Klik op Mijn Drive synchroniseren met deze computer.
  5. Kies de gewenste optie:
    • Alles in Mijn Drive synchroniseren
    • Alleen deze mappen synchroniseren
  6. Klik op OK.
USB-apparaten en SD-kaarten synchroniseren

Wanneer je een telefoon, camera, SD-kaart of ander apparaat op je computer aansluit, kun je de daarop opgeslagen bestanden automatisch uploaden.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik onderaan op USB-apparaten en SD-kaarten.
  4. Klik op Sluit een camera of telefoon aan om een back-up van bestanden te maken.
  5. Klik op OK.

Algemene instellingen wijzigen

Kiezen hoe items worden verwijderd

Kiezen hoe 'Back-up en synchronisatie' bestanden verwijdert

Wanneer je een bestand van je computer verwijdert, kun je kiezen wat er gebeurt op drive.google.com.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Items verwijderen':
    • Items uit alle locaties verwijderen: wanneer je een item op je computer of op drive.google.com verwijdert, wordt het overal verwijderd.
    • Items niet uit alle locaties verwijderen: wanneer je een item op je computer verwijdert, blijft het bewaard op drive.google.com.
    • Vragen voordat items uit alle locaties worden verwijderd: wanneer je een item op je computer verwijdert, wordt er gevraagd of je het item uit alle locaties wilt verwijderen.
  4. Klik op OK.

Reageren op een verzoek om een item te verwijderen

Als je de optie 'Vragen voordat items uit alle locaties worden verwijderd' kiest, moet je elke verwijdering goedkeuren. Dat doe je zo:

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Verwijderen.
Uploadgrootte van foto's en video's wijzigen

Wanneer je foto's en video's uploadt met 'Back-up en synchronisatie', worden ze geüpload in 'Originele kwaliteit'. Je kunt ze ook in 'Hoge kwaliteit' uploaden als je wilt wijzigen hoeveel ruimte ze gebruiken in Google Drive.

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Ga naar 'Uploadgrootte van foto's en video's' en kies Hoge kwaliteit of Oorspronkelijke kwaliteit.

Meer informatie over de uploadgrootte van foto's in Google Drive

Meldingen ontvangen wanneer je gedeelde items verwijdert
  1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Waarschuwing weergeven wanneer ik items verwijder uit een gedeelde map.

Geavanceerde instellingen wijzigen

Google Drive-opslag upgraden

Je kunt als volgt de opslagruimte voor je Google Drive-account upgraden:

1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Opslag upgraden.
  5. Kies het gewenste abonnement en volg de instructies.
Download- en uploadsnelheid wijzigen
  1. Klik op je computer op 'Back-up en synchronisatie' Backup and Sync.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Klik op Instellingen en vervolgens Netwerkinstellingen.
  4. Klik naast Downloadsnelheid of Uploadsnelheid op de gewenste optie:
    • Wil je de snelheid verlagen, kies dan Beperken tot en gebruik de pijlen om de snelheid te wijzigen.
    • Wil je de snelheid verhogen, kies dan Niet beperken.
  5. Klik op OK.

Meer informatie over stoppen met synchroniseren en 'Back-up en synchronisatie' verwijderen

Evan is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat je van deze pagina vindt.