Hitta eller återställa en fil

Här är några tips som hjälper dig att hitta försvunna filer på Google Drive. Välj den situation som bäst motsvarar din.

Du har tagit bort något och vill ha tillbaka det

Om du nyss har tagit bort något med hjälp av Google Drive eller skrivbordsappen för Google Drive kan du kanske återställa filen själv.

Återställa från papperskorgen

1. Öppna drive.google.com/drive/trash på en dator.
  2. Högerklicka på filen du vill återställa.
  3. Klicka på Återställ.
Du kan inte hitta en fil, men tror inte att du har tagit bort den

Testa följande

Kontrollera aktivitetspanelen

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Klicka på Min enhet till vänster.
  3. Klicka på Information Information uppe till höger.
  4. Rulla ned och leta efter din fil.

Testa en avancerad sökning

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Gå till sökfältet högst upp och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Sök efter filen med hjälp av de avancerade sökalternativen, till exempel Typ: Kalkylark.

Om stegen ovan inte hjälpte kan du testa följande:

Om det var du som skapade filen

Om du skapade filen på Drive men inte kan hitta den igen kan en överordnad mapp ha försvunnit. En fil utan överordnade mappar kallas överbliven. Filen är inte borta, men den blir svårare att hitta.

Så kan en mapp försvinna

• Du skapade filen i någon annans mapp. Sedan tog den personen bort mappen. Din fil raderas inte, men den finns inte längre i någon mapp. Det är bara du som kan radera filer du äger.
  • Du delar en mapp med någon, och den personen flyttar ut din fil från mappen. Filen raderas inte, men finns inte längre i någon mapp.

Hitta dina överblivna filer

1. Skriv is:unorganized owner:me i sökfältet på Drive.
  2. När du har hittat filen flyttar du den till en mapp på Min enhet så att det blir lättare att hitta den igen.

Sök nu

Om någon annan har skapat filen

När någon skapar en fil kan de ta bort, byta namn på och återställa den. Kontakta personen som skapade filen och be honom/henne att återställa den eller dela den med dig igen.

Om den fanns i en mapp som någon annan har skapat

Om någon har tagit bort mappen ser du den inte på Drive längre.

Hitta filer som du skapat som finns i en borttagen mapp

Hitta alla filer i borttagna mappar

Dra filen till en mapp på Min enhet så att det blir lättare att hitta den i fortsättningen.

Mer om hur du hittar filer

Har du testat med avancerad sökning?

Använd en sökfras med något av följande alternativ när du vill förfina sökningen på Drive:

Sök efter Exempel
Exakt fras

"Använd citattecken runt en exakt fras"

Ett eller ett annat

tacos ELLER nachos

Uteslut ett ord

Vatten men inte sjöar:

vatten -sjöar

Filägare

Filer som pappa äger:

owner:pappa@gmail.com

Deras delade filer

Filer som mamma har delat med dig:

from:mamma@gmail.com

Dina delade filer

Filer som du har delat med mamma:

to:mamma@gmail.com

Stjärnmärkta objekt

is:starred

Raderade objekt

is:trashed

Filtyp

Filtypen är kalkylark:

type:spreadsheet

Tidsram

Före eller efter 18 januari 2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Titeln här"

App

Filer som öppnats på Google Drive:

app:"Drive"

Vilka filer kan återställas?

Vi kan under en begränsad tid hjälpa dig att återställa filer som nyss har tagits bort om du använder Google Drive med ett konsumentkonto och något av följande stämmer:

• Du har skapat filen.
  • Du har överfört filen till Google Drive.
  • Du har godkänt äganderätt för filen från någon.

Om ditt Google-konto har tagits bort kan du kanske inte återställa dina filer.

Om du tror att någon har fått tillgång till din Google Drive utan din tillåtelse bör du agera för att öka säkerheten för ditt konto.

Om du fortfarande inte hittar din fil

Ta reda på vad du behöver för att din fil ska återställas.

Om du behöver återställa e-post från Gmail

Läs mer om hur du återställer e-post från Gmail.

Kontakta en Drive-specialist

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive i en webbläsare som Chrome.
  2. Klicka på Meny följt av Kontakta oss uppe till vänster.
  3. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Om du vill kontakta oss loggar du in på ditt Google-konto.

Support för Drive är inte tillgängligt på alla språk. Om du talar engelska kan du ändra språk och kontakta en Drive-specialist.

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive på datorn.
  2. Längst ned på sidan klickar du på ditt språk.
  3. Välj engelska.
  4. Klicka på Meny följt av Kontakta oss uppe till vänster.
  5. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Obs! När du är klar kan du byta tillbaka språk.