Hitta eller återställa en fil

Om du inte kan hitta filer på Google Drive kan du försöka återställa dem med dessa tips. Om du tror att någon har fått tillgång till din Google Drive utan din tillåtelse bör du agera för att öka säkerheten för ditt konto.

Återställa en fil från papperskorgen i Google Drive

1. Öppna drive.google.com.
  2. Klicka på Papperskorgen till vänster.
    • Alla raderade filer visas i Papperskorgen.
    • Om du vill ta reda på hur länge sedan filer lades till i papperskorgen kan du sortera filerna efter datumet för papperskorgen.
  3. Så här återställer du en fil:
    1. Högerklicka på filen.
    2. Klicka på Återställ.

Tips! Raderade filer sparas i papperskorgen i 30 dagar innan de raderas permanent.

Återställa en fil eller mapp från papperskorgen i Google Drive.

Återställa en permanent raderad fil

Det är möjligt att återställa dina filer även om de har raderats permanent om du:

1. din säkerhet har raderats permanent under de senaste 25 dagarna.
  2. Filernas ägare.

Du är ägaren om:

• du har skapat filen eller mappen på ditt Google Drive-konto
  • du har laddat upp filen eller mappen till Google Drive
  • du har godkänt ägarskapet av filen från den ursprungliga ägaren.

Om du vill kontakta oss loggar du in på ditt Google-konto.

Support för Drive är inte tillgängligt på alla språk. Om du talar engelska kan du ändra språk och kontakta en Drive-specialist.

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive på datorn.
  2. Längst ned på sidan klickar du på ditt språk.
  3. Välj engelska.
  4. Klicka på menyn följt av Kontakta oss uppe till vänster.
  5. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Obs! När du är klar kan du ändra tillbaka till önskat språk.