Finn eller gjenopprett filer

Hvis det er filer du ikke finner i Google Disk, kan du prøve disse tipsene for å prøve å gjenopprette dem. Hvis du mener at noen har fått tilgang til Google Disk-kontoen din uten tillatelse fra deg, anbefaler vi at du tar grep for å gjøre kontoen din sikrere.

Gjenopprett filer du har slettet

Hvis du har slettet noe nylig via Google Disk eller Google Disk-datamaskinprogrammet, er det mulig at du kan gjenopprette filen selv.

Gjenopprett fra papirkurven

1. Gå til drive.google.com/drive/trash på en datamaskin.
    • Tips: Du kan sortere filer i papirkurven etter datoen da de ble lagt i papirkurven, slik at du kan finne de eldste eller nyeste filene som ligger der.
  2. Høyreklikk på filen du vil gjenopprette.
  3. Klikk på Gjenopprett.
  4. Du kan finne gjenopprettede filer der de opprinnelig var plassert.
    • Hvis den opprinnelige plasseringen er borte, kan du sjekke i «Min disk».
Finn filer du mener at du ikke har slettet

Slik finner eller gjenoppretter du filer i Google Disk

Prøv å gjøre dette:

Sjekk aktivitetspanelet

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Informasjon Informasjon.
  3. Klikk på «Aktivitet» for å sjekke aktivitetspanelet.
  4. Rull nedover og se etter filen.

Bruk avanserte søk

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. I søkefeltet klikker du på ikonet helt til høyre.
  3. Bruk de avanserte søkealternativene til å finne filen. For eksempel kan du finne regneark ved å klikke på rullegardinpilen ved siden av «Type» og deretter på «Regneark».

Slik bruker du søkefeltet med søkeoperatorer i Google Disk.

Finn ut hvorfor filer blir borte

Hvis du opprettet filen

Hvis du ikke finner en fil du har opprettet i Disk, kan det hende at mappen den ligger i, er borte. Filen finnes fortsatt, men den er vanskeligere å finne.

Hvordan kan filer miste mappene sine?

• Du oppretter en fil i en annen persons mappe, og vedkommende sletter mappen. Filen blir ikke slettet. Den blir automatisk flyttet til Min disk-området ditt.
    Viktig: Bare du kan slette filer du eier.
  • Du deler en mappe med noen, og hen fjerner filen din fra mappen. Filen blir ikke slettet, men flyttes automatisk til Min disk-området ditt.

Finn filer som ikke er organisert

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Skriv inn følgende i søkefeltet: is:unorganized owner:me
  3. Når du finner filen, flytter du den til en mappe i Min disk, slik at den er enklere å finne neste gang.

Søk nå

Hvis noen andre opprettet filen

Når noen oppretter en fil, kan vedkommende slette, gi nytt navn til og gjenopprette filen. Kontakt personen som opprettet filen, og be vedkommende om å gjenopprette den eller dele den med deg igjen.

Hvis den lå i en mappe noen andre opprettet

Hvis noen har slettet mappen, blir den borte fra Disk-visningen din.

Finn filer du har opprettet, og som ligger i slettede mapper

Finn alle filer som lå i mapper som nå er slettet

Du kan gjøre det enklere å finne filen i fremtiden ved å dra den til en mappe i «Min disk».

Mer om hvordan du finner filer

Prøv avanserte søk

På datamaskiner kan du finstemme søket i Disk med disse søkeuttrykkene:

Søk etter Eksempel
Nøyaktig uttrykk

"Bruk anførselstegn rundt et nøyaktig uttrykk"

Utelat et ord

Vann, men ikke innsjøer:

vann -innsjøer

Fileier

Filer pappa eier:

owner:pappa@gmail.com

Filer som deles av andre

Filer moren din har delt med deg:

from:mamma@gmail.com

Filer du har delt

Filer du har delt med mamma:

to:mamma@gmail.com

Stjernemerkede elementer

is:starred

Slettede elementer

is:trashed

Filtype

Regneark-filtype:

type:spreadsheet

Tidsrom

Før eller etter 18. januar 2015

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Tittel

title:"Tittelen skrives her"

App

Filer du har åpnet i Google Disk:

app:"Drive"

Filtyper som kan gjenopprettes

Hvis du bruker en personlig konto, kan du gjenopprette filer i begrenset tid etter de er slettet, avhengig at du bruker

• en forbrukerkonto i Google Disk
  • en konto som ikke er tilknyttet jobb, skole eller en annen gruppe

I tillegg må ett av disse utsagnene stemme:

• Du opprettet filen.
  • Du har lastet opp filen til Google Disk.
  • Du har overtatt eierskapet til filen på forespørsel fra en annen.

Hvis Google-kontoen din er slettet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette filene dine.

Bruk søkebrikker

Du kan bruke søkebrikker for å avgrense listen over filer i Disk. Du kan søke og filtrere med disse brikkene:

• Type
  • Folk
  • Endret

Brikkene vises nedenfor søkefeltet og søker i alle filer, mapper og undermapper i den aktuelle visningen, for eksempel Min disk, Nylige eller Papirkurv.

• Slik fjerner du en søkebrikke: Klikk på til høyre for brikken.
  • Slik fjerner du alle søkebrikkene: Klikk på til høyre for den siste brikken.

Tips: Søkebrikker vises som standard. Du kan skjule dem ved å klikke på filterknappen .

Gjenopprett e-poster fra Gmail

Finn ut hvordan du gjenoppretter e-poster fra Gmail.

For å kontakte oss, logg på Google-kontoen din.

Brukerstøtte for Disk er ikke tilgjengelig på alle språk. Hvis du snakker engelsk, kan du bytte språk og kontakte en Disk-spesialist.

1. Gå til brukerstøtten for Google Disk på datamaskinen din.
  2. Klikk på språket ditt nederst på siden.
  3. Velg «Engelsk».
  4. Øverst til venstre klikker du på Meny og så Kontakt oss.
  5. Velg problemet ditt og hvordan du vil kontakte oss.

Merk: Når du er ferdig, kan du bytte tilbake til det språket du foretrekker.