Een bestand zoeken of herstellen

Als je bestanden in Google Drive niet kunt vinden, kun je deze tips gebruiken om ze te herstellen. Als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming toegang heeft gehad tot je Google Drive, raden we je aan stappen te ondernemen om je account beter te beveiligen.

Je hebt een bestand verwijderd en wilt het terug

Als je onlangs een bestand hebt verwijderd via Google Drive of de desktop-app van Google Drive, kun je het bestand mogelijk zelf weer herstellen.

Herstellen uit de prullenbak

1. Ga op een computer naar drive.google.com/drive/trash.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt herstellen.
  3. Klik op Herstellen.
Je kunt een bestand niet vinden, maar je denkt niet dat je het hebt verwijderd

Probeer deze stappen

Kijken in het activiteitenvenster

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Mijn Drive.
  3. Klik rechtsboven op Info Informatie.
  4. Scroll omlaag en kijk of je het bestand ziet.

Voer een geavanceerde zoekopdracht uit

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik bovenaan in de zoekbalk op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Gebruik de geavanceerde zoekopties om je bestand te vinden, bijvoorbeeld 'type: spreadsheets'.

Als het probleem niet kan worden opgelost met de bovenstaande stappen, kan een van de volgende speciale situaties van toepassing zijn:

Als jij het bestand hebt gemaakt

Als jij een bestand hebt gemaakt in Drive en dit niet kunt vinden, is het mogelijk een weesbestand geworden. Een weesbestand heeft mogelijk alle bovenliggende mappen verloren. Het bestand bestaat nog steeds, maar is moeilijker te vinden.

Hoe bestanden hun map verliezen

• Je maakt een bestand in de map van iemand anders en die persoon verwijdert de map. Het bestand wordt niet verwijderd. Het wordt automatisch verplaatst naar Mijn Drive.
    Belangrijk: Alleen jij kunt bestanden verwijderen waarvan je de eigenaar bent.
  • Je deelt een map met iemand en deze persoon verwijdert het bestand uit de map. Het bestand wordt niet verwijderd. Het wordt automatisch verplaatst naar Mijn Drive.

Weesbestanden zoeken

1. Typ het volgende in het zoekveld in Drive: is:unorganized owner:me
  2. Als je het bestand hebt gevonden, verplaats je het naar een map in Mijn Drive zodat je het de volgende keer gemakkelijker kunt vinden.

Nu zoeken

Als iemand anders het bestand heeft gemaakt

Degene die een bestand maakt, kan het ook verwijderen, een andere naam geven of herstellen. Vraag de persoon die het bestand heeft gemaakt, om het te herstellen of opnieuw met jou te delen.

Als het bestand in een map staat die iemand anders heeft gemaakt

Als iemand de map heeft verwijderd, is die map niet meer zichtbaar in je Drive.

Door jou gemaakte bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Alle bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Heb je het bestand gevonden, sleep het dan naar een map in Mijn Drive, zodat je er voortaan niet meer naar hoeft te zoeken.

Meer informatie over het vinden van bestanden

Heb je een geavanceerde zoekopdracht uitgevoerd?

Als je een zoekopdracht in Drive wilt verfijnen, open je Drive op een computer en gebruik je een zoekterm met een van deze opties:

Zoeken naar Voorbeeld
Exacte woordgroep

"Gebruik aanhalingstekens rond een exacte woordgroep"

Het ene woord of het andere

taco's OR nacho's

Een bestand waarin een bepaald woord niet voorkomt

Water maar geen meren:

water -meren

Bestandseigenaar

Bestanden waarvan pa eigenaar is:

owner:pa@gmail.com

Bestanden die een bepaalde persoon met jou heeft gedeeld

Bestanden die ma met jou heeft gedeeld:

from:ma@gmail.com

Bestanden die jij met een bepaalde persoon hebt gedeeld

Bestanden die jij met ma hebt gedeeld:

to:ma@gmail.com

Items met een ster

is:starred

Verwijderde items

is:trashed

Bestandstype

Het bestandstype spreadsheet:

type:spreadsheet

Periode

Voor of na 18 januari 2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Titel van mijn bestand"

App

Bestanden die zijn geopend in Google Drive:

app:"Drive"

Welke bestanden kunnen worden hersteld?

We kunnen je kort na verwijdering helpen bestanden te herstellen. Dat kan alleen als je Google Drive gebruikt met een consumentenaccount (niet een account via je werk, school of een andere groep) EN een van de volgende voorwaarden voor jou geldt:

• Jij hebt het bestand gemaakt.
  • Jij hebt het bestand geüpload naar Google Drive.
  • Je hebt van iemand het eigendom van het bestand geaccepteerd.

Als je een account via je werk, school of een andere groep gebruikt, neem je contact op met de beheerder.

Als je hele Google-account is verwijderd, kun je je bestanden mogelijk niet meer herstellen.

Als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming toegang heeft gehad tot je Google Drive, raden we je aan stappen te ondernemen om je account veiliger te maken.

Als je e-mails van Gmail wilt herstellen

Meer informatie over e-mails van Gmail herstellen.

Contact

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.