Een bestand zoeken of herstellen

Als je bestanden in Google Drive niet kunt vinden, kun je deze tips gebruiken om ze te herstellen. Als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming toegang heeft gehad tot je Google Drive, raden we je aan stappen te ondernemen om je account beter te beveiligen.

Verwijderde bestanden herstellen

Als je onlangs een bestand hebt verwijderd in Google Drive of de Google Drive-app op je desktopcomputer, kun je het bestand waarschijnlijk zelf weer herstellen.

Herstellen uit de prullenbak

1. Ga op je computer naar drive.google.com/drive/trash.
    • Tip: Je kunt in de prullenbak geplaatste bestanden sorteren op Datum weggegooid, zodat je de bestanden kunt vinden die het kortst of juist het langst geleden in de prullenbak zijn geplaatst.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt herstellen.
  3. Klik op Herstellen.
Een bestand terugvinden waarvan je denkt dat je het niet hebt verwijderd

Probeer deze stappen

Kijken in het activiteitenvenster

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Mijn Drive.
  3. Klik rechtsboven op Info Info.
  4. Scroll omlaag en kijk of je het bestand ziet.

Geavanceerd zoeken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik bovenaan in de zoekbalk op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Gebruik de geavanceerde zoekopties om je bestand te vinden. Als je bijvoorbeeld spreadsheets wilt zien, klik je naast Type op de pijl-omlaag en klik je op Spreadsheets.

Meer informatie over waarom bestanden zoekraken

Als jij het bestand hebt gemaakt

Als je zelf een bestand hebt gemaakt dat je niet kunt vinden in Drive, is misschien de map verdwenen waarin het stond. Het bestand bestaat nog steeds, maar is moeilijker te vinden.

Hoe bestanden hun map verliezen

• Je maakt een bestand in de map van iemand anders en die persoon verwijdert de map. Het bestand wordt niet verwijderd. Het wordt automatisch verplaatst naar Mijn Drive.
    Belangrijk: Alleen jij kunt bestanden verwijderen waarvan je de eigenaar bent.
  • Je deelt een map met iemand en deze persoon verwijdert het bestand uit de map. Het bestand wordt niet verwijderd, maar automatisch verplaatst naar Mijn Drive.

Ongeordende bestanden zoeken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ het volgende in de zoekbalk: is:unorganized owner:me
  3. Als je het bestand hebt gevonden, verplaats je het naar een map in Mijn Drive zodat je het de volgende keer gemakkelijker kunt vinden.

Nu zoeken

Als iemand anders het bestand heeft gemaakt

Degene die een bestand maakt, kan het ook verwijderen, een andere naam geven of herstellen. Vraag de persoon die het bestand heeft gemaakt, om het te herstellen of opnieuw met jou te delen.

Als het bestand in een map staat die iemand anders heeft gemaakt

Als iemand de map heeft verwijderd, is die map niet meer zichtbaar in je Drive.

Door jou gemaakte bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Alle bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Verplaats het bestand naar een map in Mijn Drive om het in de toekomst makkelijker te kunnen vinden.

Meer informatie over hoe je bestanden kunt vinden

Geavanceerd zoeken

Als je een zoekopdracht in Drive wilt verfijnen, gebruik je op een computer een zoekterm met een van deze opties:

Zoeken naar Voorbeeld
Exacte woordgroep

"Gebruik aanhalingstekens rond een exacte woordgroep"

Een bestand waarin een bepaald woord niet voorkomt

Water maar niet meren:

water -meren

Bestandseigenaar

Bestanden waarvan pa eigenaar is:

owner:pa@gmail.com

Bestanden die door anderen zijn gedeeld

Bestanden die ma met jou heeft gedeeld:

from:ma@gmail.com

Bestanden die jij met een bepaalde persoon hebt gedeeld

Bestanden die jij met ma hebt gedeeld:

to:ma@gmail.com

Items met een ster

is:starred

Verwijderde items

is:trashed

Bestandstype

Het bestandstype spreadsheet:

type:spreadsheet

Een bepaalde periode:

Voor of na 18 januari 2015:

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Titel van mijn bestand"

App

Bestanden die zijn geopend in Google Drive:

app:"Drive"

Herstelde bestandstypen

Voor persoonlijke accounts: We kunnen je kort na verwijdering helpen bestanden te herstellen. Dat kan alleen als je Google Drive gebruikt met een consumentenaccount (niet een account via je werk, school of een andere groep) en een van de volgende voorwaarden voor jou geldt:

• Jij hebt het bestand gemaakt.
  • Jij hebt het bestand geüpload naar Google Drive.
  • Je hebt van iemand het eigendom van het bestand geaccepteerd.

Als je hele Google-account is verwijderd, kun je je bestanden mogelijk niet meer herstellen.

Als je e-mails van Gmail wilt herstellen

Lees meer informatie over hoe je e-mails van Gmail herstelt.

Contact opnemen

1. Ga in een browser (zoals Chrome) naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  3. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.