Tiedoston etsiminen tai palauttaminen

Jos et löydä tiedostoa Google Drivesta, voit yrittää palauttaa sen näiden vinkkien avulla. Jos uskot, että joku on käyttänyt Google Driveasi ilman lupaa, suosittelemme parantamaan tilin suojausta.

Poistettujen tiedostojen palauttaminen

Jos poistit äskettäin jotain käyttäessäsi Google Drivea tai Google Driven työpöytäsovellusta, voit ehkä palauttaa tiedoston itse.

Roskakorista palauttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com/drive/trash.
    • Vinkki: Löydät roskakorin vanhimmat tai uusimmat tiedostot lajittelemalla kohteet roskakoriin siirtämisen ajankohdan mukaan.
  2. Klikkaa palautettavaa tiedostoa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Palauta.
Sellaisen tiedoston hakeminen, jota et usko poistaneesi

Kokeile näitä ohjeita

Tarkista toimintapaneeli

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Oma Drive.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Tietoja Tiedot.
  4. Vieritä alaspäin ja etsi tiedosto.

Käytä tarkennettua hakua

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa näytön yläreunassa olevan hakukentän alanuolta Alanuoli.
  3. Hae tiedostoa tarkennetun haun avulla. Jos haluat hakea esimerkiksi laskentataulukoita, valitse "Tyyppi"-kohdan alanuoli ja klikkaa sitten "Laskentataulukot".

Miksi tiedostot katoavat

Jos loit tiedoston

Jos et löydä Drivessa luomaasi tiedostoa, se on saattanut menettää kansionsa. Tiedosto on yhä olemassa, mutta se on vaikeampi löytää.

Missä tilanteissa tiedostot menettävät ylätason kansionsa?

• Jos olet luonut tiedoston toisen henkilön kansioon ja hän poistaa kansion. Tiedostoasi ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.
    Tärkeää: Vain sinä voit poistaa omistamasi tiedostot.
  • Jos jaat kansion jonkun toisen kanssa ja hän poistaa tiedostosi kansiosta. Tiedostoa ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.

Järjestämättömien tiedostojen hakeminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita hakukenttään: is:unorganized owner:me
  3. Kun tiedosto on löytynyt, siirrä se Omassa Drivessa olevaan kansioon, jotta löydät sen helpommin ensi kerralla.

Hae nyt

Joku toinen loi tiedoston

Kun henkilö luo tiedoston, hän voi poistaa sen, nimetä sen uudelleen ja palauttaa sen. Ota yhteyttä tiedoston luoneeseen henkilöön ja pyydä häntä jakamaan se kanssasi uudelleen.

Tiedosto oli jonkun toisen luomassa kansiossa

Jos joku poisti kansion, et enää näe sitä Drivessasi.

Luomiesi tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Kaikkien tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Löydät tiedoston jatkossa helpommin siirtämällä sen Omassa Drivessa olevaan kansioon.

Lisää tiedostojen etsimisestä

Tarkennettu haku

Voit tarkentaa hakua Drivesta tietokoneella seuraavien hakulausekkeiden avulla:

Haku Esimerkki
Tarkka ilmaus

"Käytä lainausmerkkejä tarkan ilmauksen ympärillä"

Jätä sana pois

Vesi, mutta ei järvet:

vesi -järvet

Tiedoston omistaja

Isän omistamat tiedostot:

owner:dad@gmail.com

Muiden jakamat tiedostot

Tiedostot, jotka äiti on jakanut kanssasi:

from:mom@gmail.com

Jakamasi tiedostot

Tiedostot, jotka olet jakanut äidin kanssa:

to:mom@gmail.com

Tähdellä merkityt

is:starred

Poistetut kohteet

is:trashed

Tiedostotyyppi

Tiedoston tyypin ollessa laskentataulukko:

type:spreadsheet

Aikajakso

Ennen tai jäkeen 18.1.2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Nimi

title:"Nimi tähän"

Sovellus

Google Drivessa avatut tiedostot:

app:"Drive"

Palautettujen tiedostojen tyypit

Henkilökohtaiset tilit: Jos käytät Google Drivea kuluttajatilillä (etkä esimerkiksi työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä), voimme auttaa sinua palauttamaan äskettäin poistettuja tiedostoja rajoitetun ajan. Lisäksi jonkin seuraavista ehdoista on täytyttävä:

• Loit tiedoston.
  • Latasit tiedoston Google Driveen.
  • Hyväksyit tiedoston omistajuuden siirron.

Jos Google-tilisi on poistettu, et välttämättä pysty palauttamaan tiedostoja.

Jos haluat palauttaa Gmail-sähköposteja

Lue lisää Gmail-sähköpostien palauttamisesta.

Ota yhteyttä

1. Avaa Google Driven ohjekeskus Chromella tai muulla selaimella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  3. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Ota meihin yhteyttä kirjautumalla Google-tilillesi.

Drive-tuki ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Jos osaat englantia, voit vaihtaa kieltä ja ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan.

1. Siirry tietokoneella Google Driven ohjekeskukseen.
  2. Valitse sivun alareunasta kieli.
  3. Valitse englanti.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  5. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Huom. Kun olet valmis, voit vaihtaa kielen takaisin haluamaasi kieleen.