Find eller gendan en fil

Hvis der er filer, du ikke kan finde i Google Drev, kan du bruge disse tips til at forsøge at gendanne dem. Hvis du mener, at en anden har tilgået dit Google-drev uden din tilladelse, anbefaler vi, at du træffer foranstaltninger for at gøre din konto mere sikker.

Gendan filer, du har slettet

Hvis du for nylig har slettet noget fra Google Drev eller via Google Drev-computerprogrammet, kan du muligvis selv gendanne det.

Gendan fra din papirkurv

1. Gå til drive.google.com/drive/trash på en computer.
    • Tip! Du kan sortere filerne i papirkurven efter tilføjelsesdato for at se, hvilke filer der har ligget længst eller kortest tid i papirkurven.
  2. Højreklik på den fil, du vil gendanne.
  3. Klik på Gendan.
  4. Du kan finde gendannede filer på deres oprindelige placering.
    • Hvis den oprindelige placering er væk, kan du tjekke "Mit drev".
Find en fil, som du ikke mener, du har slettet

Sådan finder eller gendanner du en fil i Google Drev

Prøv denne vejledning

Tjek aktivitetspanelet

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Klik på Info Info øverst til højre.
  3. Klik på "Aktivitet" for at tjekke aktivitetspanelet.
  4. Rul ned, og kig efter din fil.

Brug avanceret søgning

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Klik på ikonet længst til højre i søgefeltet.
  3. Brug de avancerede søgemuligheder for at finde din fil. Hvis du f.eks. vil finde regneark, skal du klikke på menupilen ud for "Type" og derefter klikke på "Regneark".

Sådan bruger du søgefeltet med søgeoperatorer i Google Drev.

Få flere oplysninger om, hvorfor filer bliver væk

Hvis du oprettede filen

Hvis du ikke kan finde en fil, du har oprettet i Drev, ligger den muligvis ikke længere i den oprindelige mappe. Filen eksisterer stadig, men er sværere at finde.

Sådan mister filer deres mapper

• Du opretter en fil i en anden brugers mappe, og vedkommende sletter denne mappe. Filen slettes ikke. Den flyttes automatisk til Mit drev.
    Vigtigt! Det er kun dig, der kan slette de filer, du ejer.
  • Du deler en mappe med en anden bruger, og vedkommende fjerner din fil fra mappen. Filen slettes ikke, men flyttes automatisk til Mit drev.

Find uorganiserede filer

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Skriv: is:unorganized owner:me i søgefeltet
  3. Når du finder filen, kan du flytte den til en mappe i Mit drev, så den er nemmere at finde næste gang.

Søg nu

Hvis en anden har oprettet filen

Når en person opretter en fil, kan vedkommende slette, omdøbe og gendanne den. Kontakt den person, der har oprettet filen, og bed vedkommende om at gendanne den eller dele den med dig igen.

Hvis den var i en mappe, en anden person har oprettet

Hvis nogen har slettet mappen, kan du ikke længere finde mappen i Drev.

Find filer, du har oprettet i slettede mapper

Find alle filer, der er i slettede mapper

Flyt filen til en mappe i "Mit drev" for at gøre det nemmere at finde den igen.

Mere om, hvordan du finder filer

Prøv avanceret søgning

Du kan justere din søgning på Drev ved at bruge søgeudtryk på din computer med en af følgende valgmuligheder:

Søg efter Eksempel
Nøjagtigt udtryk

"Sæt det nøjagtige udtryk i citationstegn"

Udelad et ord

Vand, men ikke søer:

vand -søer

Filejer

Filer ejet af din far:

owner:far@gmail.com

Filer, der er delt af andre

Filer, din mor har delt med dig:

from:mor@gmail.com

Filer delt af dig

Filer, du har delt med din mor:

to:mor@gmail.com

Stjernemarkerede elementer

is:starred

Slettede elementer

is:trashed

Filtype

Filtypen er regneark:

type:spreadsheet

Tidsramme

Før eller efter den 18. januar 2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Skriv titlen her"

App

Filer, der er åbnet i Google Drev:

app:"Drive"

Filer, du kan gendanne

På en personlig konto kan du gendanne nyligt slettede filer i en begrænset periode, efter de er blevet slettet, hvis du:

• Bruger Google Drev med en forbrugerkonto.
  • Ikke bruger Google Drev via arbejde, skole eller en anden gruppe.

Derudover skal ét af disse udsagn være sande:

• Du har oprettet filen.
  • Du har uploadet filen til Google Drev.
  • Du har accepteret at overtage ejerskab af filen fra en anden bruger.

Hvis din Google-konto er blevet slettet, kan du muligvis ikke gendanne dine filer.

Brug søgechips

Du kan indsnævre listen over filer i Drev ved at bruge søgechips. Du kan søge og filtrere efter:

• Type
  • Personer
  • Ændret

Disse chips vises under søgefeltet og søger i alle filer, mapper og undermapper i den pågældende visning, f.eks. Mit drev, Seneste eller Papirkurv.

• Sådan fjerner du en søgechip: Klik på til højre for chippen.
  • Sådan fjerner du alle søgechips: Klik på i slutningen af chippen.

Tip! Søgechips er som standard tilgængelige. Du kan skjule dem ved at klikke på knappen Filter .

Gendan mails fra Gmail

Få flere oplysninger om, hvordan du gendanner mails fra Gmail.

Log ind på din Google-konto for at kontakte os.

Drev-support er ikke tilgængelig på alle sprog. Hvis du taler engelsk, kan du ændre dit sprog og kontakte en Drev-specialist.

1. Gå til Hjælp til Google Drev på din computer.
  2. Klik på dit sprog nederst på siden.
  3. Vælg "English".
  4. Øverst til venstre skal du klikke på Menu og så Kontakt os.
  5. Vælg dit problem, og hvordan du vil kontakte os.

Bemærk! Når du er færdig, kan du ændre dit sprog tilbage til dit foretrukne sprog.

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du se, hvordan du sletter og gendanner filer i Google Drev