Een bestand zoeken of herstellen

Als je bestanden in Google Drive niet kunt vinden, kun je deze tips gebruiken om ze te herstellen. Als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming toegang heeft gehad tot je Google Drive, raden we je aan stappen te ondernemen om je account beter te beveiligen.

Een bestand herstellen uit de Google Drive-prullenbak

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Prullenbak.
    • Al je verwijderde bestanden worden naar de prullenbak verplaatst.
    • Als je wilt weten hoe lang geleden bestanden aan de prullenbak zijn toegevoegd, kun je bestanden sorteren op de datum waarop ze naar de prullenbak zijn verplaatst.
  3. Een bestand herstellen:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
    2. Klik op Herstellen.

Tip: Verwijderde bestanden worden 30 dagen in de prullenbak bewaard voordat ze definitief worden verwijderd.

Stappen om een bestand of map uit de prullenbak te herstellen in Google Drive.

Een permanent verwijderd bestand herstellen

Het kan mogelijk zijn om je bestanden te herstellen, zelfs als ze voor altijd zijn verwijderd, als je:

1. Er zeker van bent dat je bestanden in de afgelopen 25 dagen voor altijd zijn verwijderd.
  2. De eigenaar van de bestanden bent.

In de volgende situaties ben je de eigenaar:

• Je hebt het bestand of de map gemaakt in je Google Drive-account.
  • Je hebt het bestand of de map geüpload naar Google Drive.
  • Je hebt het eigendom van het bestand geaccepteerd van de oorspronkelijke eigenaar.

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.