Presentaties

Overgangen en animaties toevoegen

Met animaties kunt u uw dia's dynamischer maken. Het is ook een goede manier om tekst of objecten op een dia stapsgewijs weer te geven. U kunt bijvoorbeeld vijf tekstpunten hebben en deze één voor één op de dia laten verschijnen door steeds met de muis te klikken.

U kunt de overgang van een dia naar de volgende ook iets interessanter maken met overgangen. U kunt diaovergangen en animaties toevoegen of wijzigen in het venster 'Animaties'. Ga als volgt te werk om het venster 'Animaties' in te schakelen:

• Ga naar het menu Dia en selecteer Overgangen wijzigen.
  • Ga naar het menu Weergave en selecteer Animaties.
  • Ga naar het menu Invoegen en selecteer Animaties.

Het venster Animaties is opgedeeld in twee niveaus. Bovenaan ziet u de opties voor overgangen. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een diaovergang te selecteren voor de geselecteerde dia. Kies de optie onder het vervolgkeuzemenu om de overgang toe te passen op alle dia's in de presentatie. Onderaan kunt u animaties toepassen op tekst en objecten.