Over de Google Drive-app voor Android

In dit artikel beschrijven we de nieuwste versie van de Drive-app voor Android. U kunt de update naar de nieuwste versie van de app downloaden uit de Play Store.

Met de Google Drive-app kunt u Google-documenten en bestanden openen, weergeven, een andere naam geven en delen. In de Drive-app op uw Android-telefoon of -tablet kunt u de volgende bewerkingen uitvoeren:

• Uw bestanden en Google-documenten openen en bekijken
    • Ondersteunde bestandsindelingen zijn afhankelijk van andere apps die geïnstalleerd zijn op uw Android-apparaat. Als uw Android-apparaat bijvoorbeeld .txt-bestanden kan openen, kunt u ze ook in Google Drive bekijken.
  • Google-documenten bewerken
  • Andere apps gebruiken om niet-ondersteunde bestandstypen te openen die in Google Drive zijn opgeslagen.
  • De naam van uw bestanden wijzigen
  • Een item delen met andere mensen vanuit uw Google Drive
  • Een item met een ster markeren voor gemakkelijke toegang
  • Bestanden beschikbaar maken voor offline weergave
  • Bestanden afdrukken met Google Cloudprinter

Elke keer dat u iets opent met de Google Drive-app, wordt het bijgewerkt naar de laatste versie van het bestand. Als een bijdrager een item bewerkt, worden updates niet in realtime weergegeven, tenzij u in een Google-document werkt.

Tips voor het gebruik van de app

• Tik op de pijl rechts van de naam van een item om het voorbeeldvenster te openen. Hier worden de volgende opties voor het item weergegeven: Delen, Naam wijzigen, Verwijderen, naar een andere map Verplaatsen, Offline beschikbaar maken, Afdrukken, Link verzenden naar andere gebruikers of het item naar een andere app Verzenden. De meeste van deze opties bevinden zich onder de knop Menu in de rechterbovenhoek van uw scherm.
  • Tik op de naam van een item als u het onmiddellijk wilt openen en weergeven.
  • Lees meer informatie over het afdrukken van bestanden rechtstreeks vanaf uw Android-apparaat met behulp van Google Cloudprinter.
  • Google-documenten, bestanden en mappen worden om de paar minuten vernieuwd wanneer u de app heeft geopend. Elke keer dat u een afzonderlijk item opent, sluit en opnieuw opent, wordt het bijgewerkt.
  • Meer informatie over het gebruik van de app voor het bewerken van Google-documenten, het weergeven van Google-presentaties en het openen van Google-spreadsheets.