Een formulier kan niet worden geopend

Als je een Google-formulier niet kunt openen omdat je geen toegang hebt, wordt het bericht 'Je hebt toestemming nodig' weergegeven.

Toestemming krijgen om een ​​formulier te openen

Je kunt op twee manieren toestemming krijgen om een formulier te openen.

Optie 1: Neem rechtstreeks contact op met de eigenaar van het bestand

Als het formulier is gemaakt met een Google-app voor werk of school, moet de maker een bepaalde instelling in het Google-formulier wijzigen.

Neem contact op met degene die het formulier heeft gemaakt of naar je heeft gestuurd. Je kunt bijvoorbeeld dit zeggen:

"Ik heb een Google-formulier van je ontvangen, maar ik kan het niet openen omdat het beperkt is tot mensen binnen je organisatie. Volg deze instructies als je wilt dat ik het formulier invul: https://support.google.com/docs?p=open_form"

Optie 2: Log in bij je domein

Als je Google-apps voor werk of school gebruikt, controleer je of je bent ingelogd bij het juiste account. Een formulier dat is gemaakt met een Google-app voor werk of school kan alleen worden geopend door mensen binnen dezelfde organisatie. Een dergelijk formulier kan dus niet worden geopend met een Gmail-account (tenzij de maker deze instelling wijzigt).

Stap 1: Log uit bij je Gmail-account
  1. Ga naar myaccount.google.com.
  2. Klik op je foto in de rechterbovenhoek.
  3. Als je geen foto hebt, wordt mogelijk de accountafbeelding Accountafbeelding weergegeven.
  4. Klik op Uitloggen.
Stap 2: Log in met je Google-account voor werk of school
  1. Typ de gebruikersnaam van je Google-account voor werk of school.
  2. Klik op Volgende.
  3. Typ je wachtwoord.
  4. Klik op Volgende.

Probeer de link naar het formulier opnieuw te openen nadat je bent ingelogd.

Toestaan dat mensen van buiten je domein je formulier openen

Als je een formulier maakt met een werk- of schoolaccount, kun je kiezen of het formulier alleen beschikbaar is binnen je organisatie of ook voor mensen buiten je organisatie.

Belangrijk: Als je deze beperkingsinstelling uitzet, kan iedereen met de link het formulier invullen.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Klik naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Zet de optie Beperken tot gebruikers in [jedomein.com] en de bijbehorende vertrouwde organisaties uit.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.