Een sjabloon verzenden

Als u vanuit uw Drive een sjabloon wilt verzenden naar de sjabloongalerij, vinkt u het vakje naast het item aan, klikt u op het dropdown-menu Meer en selecteert u Verzenden naar sjabloongalerij. Ga daarna als volgt te werk:

1. Geef een korte omschrijving op, kies een of twee categorieën voor de sjabloon en kies een taal.
  2. Klik op Sjabloon verzenden.

U kunt ook een sjabloon verzenden vanaf de hoofdpagina voor sjablonen. Ga als volgt te werk:

1. Klik op Een sjabloon verzenden.
  2. Klik op Uit uw Google Drive kiezen en selecteer een sjabloon in uw Drive die u wilt verzenden.
  3. Klik op Selecteren.
  4. Geef een korte omschrijving op, kies een of twee categorieën voor de sjabloon en kies een taal.
  5. Klik op Sjabloon verzenden.

Uw verzonden sjabloon wordt dan weergegeven onder de geselecteerde categorieën en onder het tabblad Mijn sjablonen. Het kan een aantal minuten duren voordat de sjabloon verschijnt. Houd er rekening mee dat het aantal sjablonen dat u per dag kunt verzenden niet onbeperkt is. Wanneer u het maximum heeft bereikt, krijgt u een foutmelding te zien. De sjabloon die u probeerde te verzenden wordt opgeslagen en als de sjabloon wordt goedgekeurd, verschijnt deze later in de sjabloongalerij.

Als u een sjabloon naar de openbare galerij verzendt, wordt uw Google-profielnaam naast de sjabloon weergegeven. U kunt deze naam wijzigen door u aan te melden bij uw Google-account en op de pagina 'Mijn account' op Profiel bewerken te klikken.