Een sjabloon verzenden

Als u vanuit uw documentenlijst een sjabloon wilt verzenden naar de sjabloongalerij, selecteert u het document, klikt u op de vervolgkeuzelijst Acties en selecteert u Verzenden naar sjabloongalerij. Ga daarna als volgt te werk:

1. Voer een korte omschrijving in, kies een of twee categorieën voor de sjabloon en kies een taal.
  2. Klik op Sjabloon verzenden.

U kunt ook een sjabloon verzenden vanaf the hoofdsjabloonpagina. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik op Een sjabloon verzenden
  2. Klik op Kiezen uit uw Google Documenten en selecteer een sjabloon uit uw Google Documenten die u wilt verzenden.
  3. Klik op Selecteren.
  4. Voer een korte omschrijving in, kies een of twee categorieën voor de sjabloon en kies een taal.
  5. Klik op Sjabloon verzenden.

Vervolgens moet u de door u verzonden sjabloon zien onder de geselecteerde categorieën en onder het tabblad Mijn sjablonen. Het kan een aantal minuten duren voordat de sjabloon verschijnt. Houd er rekening mee dat het aantal sjablonen dat u per dag kunt verzenden niet onbeperkt is. Wanneer u het maximum heeft bereikt, krijgt u een melding te zien.

Als u een sjabloon naar de openbare galerie verzendt, wordt uw Google-profielnaam naast de sjabloon weergegeven. U kunt deze naam wijzigen door u aan te melden bij uw Google-account, naar de pagina Mijn account te gaan en op Profiel bewerken te klikken.