Send en forespørsel om å fjerne privat eller seksuelt innhold av deg

Vi forstår at det kan være veldig ubehagelig å oppdage at noen deler bilder og/eller videoer av deg med privat eller seksuelt innhold uten samtykket ditt. Privat innhold inkluderer avbildninger av personer i situasjoner som vedkommende forventer er intimt, for eksempel påkledde positurer på steder som soverom eller bad.

Google kan kanskje hjelpe deg eller noen du er autorisert til å representere, med å fjerne innhold som

• avbilder deg naken eller i intime eller seksuelle situasjoner og er delt uten samtykke
  • er uekte og avbilder deg naken eller i seksuelle situasjoner
  • knytter deg eller navnet ditt til nakenhet eller seksuelle situasjoner, enten eksplisitt eller via konteksten det er vist i

Bruk dette skjemaet for å be om at disse bildene og videoene og tilhørende deling skal begrenses i Google-produkter, inkludert

• Blogger
  • Disk
  • Google Grupper
  • Foto
  • Nettsteder
  • Classroom

Start en fjerningsforespørsel

Dette skjer når vi har mottatt forespørselen:

1. Du får en automatisk e-post som bekrefter at vi har mottatt forespørselen.
  2. Vi gjennomgår forespørselen.
  3. Hvis det er nødvendig, samler vi inn mer informasjon. I noen tilfeller kan vi be deg om mer informasjon. Hvis forespørselen ikke har nok informasjon til at vi kan evaluere den, for eksempel hvis det mangler nettadresser, gir vi deg spesifikk veiledning og ber deg sende inn forespørselen på nytt.
  4. Vi varsler deg om eventuelle tiltak vi iverksetter. Hvis forespørselen ikke oppfyller kravene for fjerning, inkluderer vi også en kort forklaring. Hvis forespørselen blir avvist, men du senere får mer materiell som støtter saken din, kan du sende inn forespørselen på nytt.
  5. Vi kan også gi personen beskjed om at det er mottatt en forespørsel om å begrense delingen av innholdet.

Vanlige spørsmål

Hvilke nettadresser skal jeg sende inn til gjennomgang?

Du må sende inn alle nettadressene til sidene du vil at vi skal gjennomgå for fjerning fra Google-produkter. Hvis det er veldig mye bilde-/videoinnhold på nettstedet, kan du legge ved et skjermbilde, eller nettadressen til det aktuelle innholdet i tillegg til nettadressen til siden. Finn ut hvordan du finner nettadresser

Hvordan sender jeg inn flere nettadresser til gjennomgang?

Legg inn én nettadresse per linje i nettadressefeltet i skjemaet. Du kan sende inn opptil 1000 nettadresser.

Hvorfor ble ikke innholdet begrenset?

Noen ganger kan vi ikke begrense delingen av bilde-/videoinnhold. Vi kan for eksempel ikke begrense delingen av bilder hvis vi ikke finner de aktuelle bildene, eller av bilder som har nyhetsverdi, er av dokumentarisk art, som det er sterk offentlig interesse for, som inneholder uidentifiserbare personer, eller som ikke egentlig er bilder. Vi sender deg en kort forklaring på e-post om hvorfor innholdet ikke ble begrenset.

Jeg er fortsatt bekymret. Hva mer kan jeg gjøre?

Det er viktig at du forstår rettighetene dine og får hjelpen du trenger. Du finner noen ressurser som kanskje kan hjelpe, i brukerstøtten.