Läs mer om hur vi skyddar Google Drive

Om du använder Google Drive på jobbet eller i skolan kontrollerar Google automatiskt alla filer som delas med dig utanför organisationen så att de inte utgör nätfiske eller innehåller skadlig programvara. Google blockerar åtkomsten till filen för att skydda dig om något skadligt identifieras. När Google identifierar en fil som sannolikt spam blockeras den eller omdirigeras till spamvyn. Läs mer om hur du markerar eller avmarkerar spam på Drive.

Om Google identifierar en Drive-användare som bryter mot policyn för tillåten användning förbehåller sig Google rätten att direkt stänga av användaren. Google använder reCAPTCHA för att skydda mot bedräglig och otillåten aktivitet på Google Drive. Om problemet gäller hela organisationen förbehåller Google sig rätten att stänga av hela kontot och neka administratörsåtkomst till alla tjänster på Google Workspace. I sådana fall skickar Google en avisering till den sekundära e-postadress som angetts för den primära administratören.

Tips

• När Google Drive skannar dina filer efter nätfiske eller skadlig programvara kan du få ett meddelande om att genomsökningen misslyckades. Om du får det här meddelandet ska du vara försiktig när du öppnar filen.
  • Det finns en skanningsgräns på 100 MB och vissa filtyper kan inte skannas.

När du laddar upp filer till Google Drive lagras de i säkra datacenter.

• Om datorn, mobilen eller surfplattan försvinner eller går sönder kan du fortfarande komma åt dina filer från andra enheter.
  • Dina filer är privata om du inte delar dem.

För att säkerställa att dina Google Drive-filer är privata:

Gör Google-kontot säkrare
  • Om du delar en mobil eller surfplatta loggar du ut från Google-kontot när du är klar.
  • Vi rekommenderar att du inte installerar Google Drive på en delad eller offentlig mobil eller surfplatta. Alla som använder mobilen eller surfplattan kan annars få åtkomst till dina filer.
  • Läs mer om säkerhet på Google-kontot.
Styr vad andra ser

Dina filer är privata om du inte väljer att dela dem. Du kan dela filer med:

Läs mer om hur du håller dig säker online.

Obs! Du kan ange ett lösenord för din enhet men inte för Google Drive-appen.