Se hvordan vi bidrar til å holde Google Disk sikker

Hvis du bruker Google Disk via jobben eller skolen, evaluerer Google automatisk filer som deles med deg fra utenfor organisasjonen din, for å oppdage eventuell nettfisking eller skadelig programvare. Hvis Google oppdager slike problemer, blokkerer vi tilgangen din til filen for å beskytte deg. Når Google identifiserer en fil som potensielt nettsøppel, blir den enten blokkert eller viderekoblet til Nettsøppel-visningen. Se hvordan du merker eller fjerner merking av nettsøppel i Disk.

Hvis Google identifiserer en Disk-bruker som bryter retningslinjene for akseptabel bruk, forbeholder Google seg retten til å utestenge brukeren umiddelbart. Google bruker reCAPTCHA for å bidra til å forhindre svindel og uriktig bruk i Google Disk. Hvis problemet gjelder for hele organisasjonen, forbeholder Google seg retten til å sperre hele kontoen og nekte administratortilgang til alle Google Workspace-tjenestene. I slike tilfeller sender Google et varsel til den registrerte sekundære e-postadressen for hovedadministratoren.

Tips:

• Når Google Disk gjennomsøker filene dine for å avdekke eventuell nettfisking eller skadelig programvare, ser du kanskje en melding om at gjennomsøkingen mislyktes. Hvis du ser denne meldingen, må du være forsiktig når du åpner filen.
  • Grensen for gjennomsøking er 100 MB, og noen filtyper kan ikke gjennomsøkes.

Når du laster opp filer til Google Disk, lagres de i sikre datasentre.

• Hvis datamaskinen, telefonen eller nettbrettet går tapt eller blir ødelagt, kan du fortsatt få tilgang til filene dine fra andre enheter.
  • Filene dine holdes private med mindre du deler dem.

Slik sikrer du at Google Disk-filene dine holdes private:

Gjør Google-kontoen din sikrere
Hvis du deler en datamaskin med andre, må du huske å logge av Google-kontoen din når du er ferdig med den.
Vi anbefaler at du ikke installerer Google Disk for datamaskiner på delte eller offentlige datamaskiner. Alle som bruker datamaskinen, kan potensielt få tilgang til filene dine.
Finn ut mer om sikkerhet for Google-kontoer.
Bestem hva andre kan se

Filene dine holdes private med mindre du velger å dele dem. Du kan dele filer med

Finn ut mer om trygghet på nettet