Is Google Drive beveiligd?

Als je Google Drive gebruikt op het werk of op school, checkt Google automatisch alle bestanden die met jou zijn gedeeld van buiten je organisatie op phishing of malware. Als phishing of malware wordt gevonden, blokkeert Google de toegang tot het bestand om je te beschermen.

Als Google een Drive-gebruiker identificeert die het Beleid voor acceptabel gebruik schendt, behoudt Google zich het recht voor om deze gebruiker onmiddellijk op te schorten. Google gebruikt reCAPTCHA om gebruikers te beschermen tegen bedrieglijke en misbruik makende activiteiten in Google Drive. Als het probleem zich overal in je organisatie voordoet, behoudt Google zich het recht voor om het hele account op te schorten en de beheerder de toegang tot alle Google Workspace-services te weigeren. In dat geval stuurt Google een melding naar het geregistreerde secundaire e-mailadres van de primaire beheerder.

Tips:

• Als Google Drive je bestanden scant op phishing of malware, krijg je mogelijk een bericht dat de scan is mislukt. Als je dit bericht ziet, moet je voorzichtig zijn als je het bestand opent.
  • Er geldt een scanlimiet van 100 MB en sommige bestandstypen kunnen niet worden gescand.

Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters.

• Wanneer je je iPhone of iPad kwijt bent of als deze kapot is, kun je je bestanden nog steeds openen op je computer of andere apparaten.
  • Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.

Google Drive-bestanden privé houden:

Je Google-account veiliger maken
  • Als je een iPhone of iPad deelt, log je uit van je Google-account wanneer je klaar bent.
  • We raden je aan Google Drive niet te installeren op een gedeelde of openbare iPhone of iPad. Iedereen die de iPhone of iPad gebruikt, kan dan toegang krijgen tot je bestanden.
  • Je kunt een toegangscode instellen voor je iPhone of iPad.
  • Meer informatie over de beveiliging van je Google-account.
Bepalen wat andere mensen mogen zien

Je bestanden zijn privé, tenzij je ervoor kiest ze met anderen te delen. Je kunt bestanden op verschillende manieren delen:

• Gebruik een link als je bestanden met één persoon of een paar mensen wilt delen.
  • Maak de bestanden openbaar als je ze met iedereen wilt delen.

Meer informatie over veiligheid op internet.