Meer informatie over hoe we Google Drive beveiligen

Als je Google Drive gebruikt op het werk of op school, checkt Google automatisch alle bestanden die met jou zijn gedeeld van buiten je organisatie op phishing of malware. Als Google phishing of malware vindt, wordt de toegang tot het bestand geblokkeerd om je te beschermen. Als Google vermoedt dat een bestand spam is, wordt het geblokkeerd of als spam gemarkeerd. Ontdek hoe je spam markeert of de markering opheft in Drive.

Als Google een Drive-gebruiker identificeert die het Beleid voor acceptabel gebruik schendt, behoudt Google zich het recht voor om deze gebruiker onmiddellijk op te schorten. Google gebruikt reCAPTCHA om gebruikers te beschermen tegen bedrieglijke en misbruik makende activiteiten in Google Drive. Als het probleem zich overal in je organisatie voordoet, behoudt Google zich het recht voor om het hele account op te schorten en de beheerder de toegang tot alle Google Workspace-services te weigeren. In dat geval stuurt Google een melding naar het geregistreerde secundaire e-mailadres van de primaire beheerder.

Tips:

• Als Google Drive je bestanden scant op phishing of malware, krijg je mogelijk een bericht dat de scan is mislukt. Als je dit bericht ziet, moet je voorzichtig zijn als je het bestand opent.
  • Er geldt een scanlimiet van 100 MB en sommige bestandstypen kunnen niet worden gescand.

Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters.

• Als je computer, telefoon of tablet kapot is of kwijtraakt, kun je via een ander apparaat nog steeds bij je bestanden.
  • Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.

Zo houd je Google Drive-bestanden privé:

Maak je Google-account veiliger
Vergeet niet om na het uitvoeren van je taken uit te loggen van je Google-account als je een computer met anderen deelt.
We raden je aan Google Drive voor desktop niet te installeren op een gedeelde of openbare computer. Iedereen die de computer gebruikt, kan dan toegang tot je bestanden krijgen.
Meer informatie over de beveiliging van je Google-account.
Bepaal wat andere mensen mogen zien

Je bestanden zijn privé, tenzij je ervoor kiest ze met anderen te delen. Je kunt bestanden op verschillende manieren delen:

• Gebruik een link als je bestanden met één persoon of een paar mensen wilt delen.
  • Maak de bestanden openbaar als je ze met iedereen wilt delen.

Meer informatie over veiligheid op internet.