Miten pidämme Google Driven suojattuna

Jos käytät Google Drivea töissä tai koulussa, Google arvioi automaattisesti, sisältävätkö organisaation ulkopuolelta jaetut tiedostot tietojenkalasteluyrityksiä tai haittaohjelmia. Jos uhka havaitaan, Google estää pääsyn tiedostoon suojatakseen sinua. Kun Google tunnistaa tiedoston todennäköiseksi roskasisällöksi, tiedosto estetään tai uudelleenohjataan roskasisältönäkymään. Lue lisää roskasisällöksi merkitsemisestä tai merkinnän poistamisesta Drivessa.

Google pidättää oikeuden jäädyttää Drive-käyttäjä heti, jos hänen havaitaan rikkovan hyväksyttyä käyttöä koskevaa käytäntöä. Google pyrkii estämään vilpillisen ja asiattoman toiminnan Google Drivessa reCAPTCHAn avulla. Jos ongelma koskee koko organisaatiota, Google pidättää oikeuden jäädyttää koko tili ja estää järjestelmänvalvojan pääsy kaikkiin Google Workspace ‐palveluihin. Tällaisessa tapauksessa Google lähettää ilmoituksen ensisijaisen järjestelmänvalvojan rekisteröityyn toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä:

• Kun Google Drive tarkastaa tiedostosi tietojenkalastelun tai haittaohjelmien varalta, saatat saada ilmoituksen tarkastuksen epäonnistumisesta. Jos näet tämän viestin, suhtaudu tiedostoon varauksella.
  • Tarkastusraja on 100 Mt, ja joitakin tiedostotyyppejä ei voida tarkastaa.

Kun lataat tiedostoja Google Driveen, ne tallennetaan suojattuihin palvelinkeskuksiin.

• Jos tietokoneesi, puhelimesi tai tablettisi katoaa tai hajoaa, voit silti päästä käsiksi tiedostoihisi muilta laitteilta.
  • Tiedostosi ovat yksityisiä, ellet jaa niitä.

Seuraavilla tavoilla voit varmistaa, että Google Drive ‑tiedostosi pysyvät yksityisinä:

Google-tilin suojauksen parantaminen
Jos käytät jaettua tietokonetta, kirjaudu lopuksi ulos Google-tililtäsi.
Emme suosittele Google Drive ‑työpöytäsovelluksen asentamista jaetulle tai julkiselle tietokoneelle. Kuka tahansa saman tietokoneen käyttäjä voi päästä käsiksi tiedostoihisi.
Lue lisää Google-tilin suojauksesta.
Muiden käyttäjien näkemien tietojen hallinta

Tiedostosi ovat yksityisiä, ellet päätä jakaa niitä. Voit jakaa tiedostoja seuraavasti:

Lue lisää turvallisesta verkon käytöstä.