Tekstitysraitojen lisääminen videotiedostoihin

Jos haluat, että videosisältösi on entistä useampien katsojien käytettävissä, lisää siihen tekstitykset. Jos haluat tavoittaa kuurot, huonokuuloiset tai muunkieliset katsojat, tekstitykset auttavat näitä ryhmiä ymmärtämään videoitasi.

Voit lisätä tekstitysraidan videoon käyttämällä tekstitystiedostoa, joka sisältää tekstin ja muita tietoja, joiden avulla tekstitykset ajastetaan.

Tekstitystiedoston valmistelu
Tekstitystiedosto sisältää videon puheen tekstimuodossa. Se sisältää myös aikakoodit, joiden mukaan tekstirivit näytetään. Joissain tekstitystiedostoissa voi olla myös kohdistus- ja tyylitietoja, joista on hyötyä erityisesti kuuroille ja huonokuuloisille katsojille. Katso alta, mitä tiedostomuotoja Drive tukee.
Perustiedostomuodot
Jos et ole aiemmin luonut tekstitystiedostoja, kokeile jotain seuraavista perustiedostomuodoista.
Muodon nimi
Tiedostotunniste
Lisätietoja
.srt
  • Tukee vain näiden tiedostojen perusversioita.
  • Tyylitietoja tai merkintöjä ei tunnisteta.
  • Tiedostossa on käytettävä UTF8-koodausta.
.sbv tai .sub
  • Tukee vain näiden tiedostojen perusversioita.
  • Tyylitietoja tai merkintöjä ei tunnisteta.
  • Tiedostossa on käytettävä UTF8-koodausta.
MPsub (MPlayer-tekstitys)
.mpsub
"FORMAT="-parametria tuetaan.
.lrc
  • Tyylitietoja tai merkintöjä ei tunnisteta.
  • Parannettua muotoa tuetaan.
Videotron Lambda
.cap
Tämä tiedostotyyppi on tarkoitettu ensisijaisesti japaninkielisille tekstityksille.
Jos et ole ennen luonut tekstitystiedostoja, SubRip (.srt) ja SubViewer (.sbv) ovat hyviä vaihtoehtoja. Niissä ajastus merkitään yksinkertaisesti ja tiedostoja voi muokata millä tahansa tekstinkäsittelyohjelmalla.
Suurin ero SubRip- ja SubViewer-tiedostojen välillä on ruututekstin alku- ja loppukohdan merkintämuoto. Tässä esimerkki kummastakin muodosta:

SubRip (.srt) ‑esimerkki

1
00:00:00,599 --> 00:00:04,160
>> ALICE: Hei, nimeni on Alice Miller, ja tässä on John Brown.

2
00:00:04,160 --> 00:00:06,770
>> JOHN: Yhdessä me omistamme Millerin leipomon.

3
00:00:06,770 --> 00:00:10,880
>> ALICE: Tänään opetamme teidät valmistamaan
kuuluisia suklaakeksejämme!

4
00:00:10,880 --> 00:00:16,700
[alkumusiikki]

5
00:00:16,700 --> 00:00:21,480
No niin, tässä ovat ainekset.

SubViewer (.sbv) ‑esimerkki

0:00:00.599,0:00:04.160
>> ALICE: Hei, nimeni on Alice Miller, ja tässä on John Brown.
0:00:04.160,0:00:06.770
>> JOHN: Yhdessä me omistamme Millerin leipomon.

0:00:06.770,0:00:10.880
>> ALICE: Tänään opetamme teidät valmistamaan
kuuluisia suklaakeksejämme!

0:00:10.880,0:00:16.700
[alkumusiikki]

0:00:16.700,0:00:21.480
No niin, tässä ovat ainekset.
Edistyneet tiedostomuodot
Käytä näitä tiedostomuotoja, jos haluat tehdä tekstitysten tyylitietoihin tai kohdistukseen tarkempia muutoksia.
Muodon nimi
Tiedostotunniste
Lisätietoja
SAMI (Synchronized Accessible Media Interchange)
.smi tai .sami
Vain aikakoodeja, tekstiä ja yksinkertaisia tyylitietoja (<b>, <i>, <u> ja määrite color= tagissa <font>) tuetaan. Kohdistusta ei tueta.
RealText
.rt
Vain aikakoodeja, tekstiä ja yksinkertaisia tyylitietoja (<b>, <i>, <u> ja määrite color= tagissa <font>) tuetaan. Kohdistusta ei tueta.
.vtt
Käyttöönotto on alkuvaiheessa. Kohdistusta tuetaan, mutta hyväksyttyjä tyylitietoja ovat ainoastaan <b>, <i> ja <u>, sillä CSS-luokkanimiä ei ole vielä standardoitu.
TTML (Timed-Text Markup Language)
.ttml
Muoto on otettu osittain käyttöön. CEA-608-ominaisuuksien SMPTE-TT-laajennuksia tuetaan. iTunes Timed Text (iTT) ‑tiedostomuotoa tuetaan. iTT on TTML:n version 1.0 osajoukko. Tyylitietoja ja kohdistusta tuetaan.
DFXP (Distribution Format Exchange Profile)
.ttml tai .dfxp
Nämä tiedostotyypit tulkitaan TTML-tiedostoiksi.
Lähetystiedostomuodot

Näitä tiedostomuotoja käytetään yleensä lähetyssisällön (TV-ohjelmien ja elokuvien) tekstittämiseen, ja ne tukevat jompaakumpaa seuraavista standardeista:

Drive yrittää esittää näiden tiedostojen tekstitykset niin, että niiden tyyli, väri ja kohdistus on samanlainen kuin televisiossa.

Muodon nimi
Tiedostotunniste
Lisätietoja
Scenarist Closed Caption
.scc
Nämä tiedostot sisältävät täsmällisen CEA-608-datan. Tämä on suositeltu muoto aina, kun tekstitykset perustuvat CEA-608-ominaisuuksiin.
EBU-STL (binaari)
.stl
Euroopan yleisradioliiton standardi.
Caption Center (binaari)
.tds
Tukee CEA-608-ominaisuuksia.
Captions Inc. (binaari)
.cin
Tukee CEA-608-ominaisuuksia.
Cheetah (ASCII-teksti)
.asc
Tukee CEA-608-ominaisuuksia.
Cheetah (binaari)
.cap
Tukee CEA-608-ominaisuuksia.
NCI (binaari)
.cap
Tukee CEA-608-ominaisuuksia.
Tekstitysten lataaminen
Kun olet ladannut videon, voit lisätä siihen tekstitykset.
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videota, johon haluat lisätä tekstitykset.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Valitse "Lisää uusia tekstitysraitoja".
  5. Klikkaa "Valitse tiedosto" ja valitse tekstitys- tai transkriptiotiedosto.
  6. Valitse tekstitysten kieli ja raidan nimi.
  7. Klikkaa "Lataa".
Tekstitysraitojen muokkaaminen
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videotiedostoa, jonka tekstitysraitoja haluat muokata.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Klikkaa muokattavaa tekstitysraitaa.
  5. Valitse "Muokkaa".
  6. Voit muokata nimeä ja kieltä. Lisäksi voit ottaa raidan käyttöön tai poistaa sen käytöstä videolla.
  7. Klikkaa "Tallenna".
Tekstitysten poistaminen
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videotiedostoa, jonka tekstitysraidat haluat poistaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Valitse poistettavan tekstitysraidan vierestä Poista Poista.
  5. Valitse "Poista".
Tekstitysten kääntäminen
Kun videoidesi tekstitysraidat on käsitelty, voit kääntää ne.
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Avaa video, jonka tekstitysraidan haluat kääntää.
  3. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Asetukset.
  4. Valitse kieliluettelon alareunasta "Automaattinen käännös".
  5. Valitse luettelosta haluamasi kieli.
Tekstitysten jakamisasetukset
Videon jakamisasetukset koskevat myös tekstityksiä. Jos joku muu voi muokata videota, hän voi myös ladata videon tekstitykset palveluun tai omalle laitteelleen sekä muokata tekstityksiä. Lue lisää tiedostojen jakamisesta Google Drivessa.
Tekstitysten virheilmoitukset
Jos näet virheilmoituksen ladatessasi tiedostoa, varmista, että tiedosto täyttää seuraavat vaatimukset:
  • Sen muoto on oikea. Tuettuja tiedostotyyppejä ovat tällä sivulla mainitut perus-, lähetys- ja edistyneet tiedostotyypit.
  • Se ei ole liian suuri. Tekstitystiedoston koon on oltava alle 2 Mt.
  • Se ei ole pidempi kuin video. Jos tiedosto on videota pidempi, videota ei voida synkronoida automaattisesti.