Tekstitysraitojen lisääminen videotiedostoihin

Jos haluat, että videosisältösi on entistä useampien katsojien käytettävissä, lisää siihen tekstitykset. Jos haluat tavoittaa kuurot, huonokuuloiset tai muunkieliset katsojat, tekstitykset auttavat näitä ryhmiä ymmärtämään videoitasi.

Voit käyttää kahdentyyppisiä tekstitystiedostoja:

• Tekstitystiedosto (suositeltu): Tämä tiedosto sisältää tekstin ja muut tiedot, joita tarvitaan videosi tekstitysten ajastamiseen.
  • Transkriptiotiedosto: Tämä tiedosto sisältää vain tekstin. Jos lataat transkription, videosoittimen on ratkaistava, milloin teksti on näytettävä. Transkriptiotiedostojen käsittelyyn kuluu enemmän aikaa, ja niitä voi käyttää vain englannin ja japanin kielissä.
Tekstitystiedoston valmistelu

Vaikka voit ladata tekstitykset missä tahansa muodossa, tuettuja muotoja ovat vain SubRip (*.SRT) ja SubViewer (*.SUB).

Voit parantaa luettavuutta seuraavasti:

• Lisää kuulovammaisia varten kuvaukset hakasulkeisiin, esimerkiksi [musiikkia] tai [naurua].
  • Osoita puhujan vaihtuminen lisäämällä >> uuden rivin alkuun.

Voit etsiä ohjelmiston, jolla voit luoda tällaisia tiedostoja, tai tilata ne joltakin alan yritykseltä. Lue, miten voit luoda tekstitys- ja transkriptiotiedostoja.

Tekstitysten lataaminen

Kun olet ladannut videon, voit lisätä siihen tekstitykset.

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videota, johon haluat lisätä tekstitykset.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Valitse Lisää uusia tekstitysraitoja.
  5. Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse tekstitys- tai transkriptiotiedosto.
  6. Valitse tekstitysten kieli ja raidan nimi.
  7. Klikkaa Lataa.
Tekstitysraitojen muokkaaminen
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videotiedostoa, jonka tekstitysraitoja haluat muokata.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Klikkaa muokattavaa tekstitysraitaa.
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Voit muokata nimeä ja kieltä. Lisäksi voit ottaa raidan käyttöön tai poistaa sen käytöstä videolla.
  7. Valitse Tallenna.
Tekstitysten poistaminen
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa videotiedostoa, jonka tekstitysraidat haluat poistaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hallinnoi tekstitysraitoja.
  4. Valitse poistettavan tekstitysraidan vierestä Poista Poista.
  5. Valitse Poista.
Tekstitysten kääntäminen

Kun videoidesi tekstitysraidat on käsitelty, voit kääntää ne.

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Avaa video, jonka tekstitysraidan haluat kääntää.
  3. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Asetukset.
  4. Valitse kieliluettelon alareunasta Automaattinen käännös.
  5. Valitse luettelosta haluamasi kieli.
Tekstitysten jakamisasetukset

Videon jakamisasetukset koskevat myös tekstityksiä. Jos joku muu voi muokata videota, hän voi myös ladata videon tekstitykset palveluun tai omalle laitteelleen sekä muokata tekstityksiä. Lue lisää tiedostojen jakamisesta Google Drivessa.

Tekstitysten virheilmoitukset

Jos näet virheilmoituksen ladatessasi tiedostoa, varmista, että tiedosto täyttää seuraavat vaatimukset:

• Se on oikeassa muodossa. Tuettuja muotoja ovat vain SubRip (*.SRT) ja SubViewer (*.SUB).
  • Se ei ole liian suuri. Tekstitystiedoston koon on oltava alle 2 Mt.
  • Se ei ole pidempi kuin video. Jos tiedosto on videota pidempi, videota ei voida synkronoida automaattisesti.