Ondertitelingstracks aan videobestanden toevoegen

Je kunt je videocontent voor een breder publiek beschikbaar maken door ondertiteling toe te voegen. Zo maak je je video's toegankelijk voor anderstaligen, doven en slechthorenden.

Je kunt twee soorten bestanden voor ondertiteling gebruiken:

• Ondertitelingsbestand (aanbevolen): dit bestand bevat de tekst en de informatie die nodig is om de ondertitels synchroon met de videobeelden te laten lopen.
  • Transcriptbestand: dit bestand bevat alleen de tekst. Als je een transcript uploadt, bepaalt de videospeler wanneer de woorden moeten worden weergegeven. De verwerking van transcriptbestanden duurt langer. Bovendien werken transcripten alleen voor het Engels en Japans.
Een ondertitelingsbestand voorbereiden

Je kunt ondertitels in elke indeling uploaden, maar alleen SubRip (*.srt) en SubViewer (*.sub) worden ondersteund.

De leesbaarheid verbeteren:

• Zet beschrijvingen zoals [muziek] of [gelach] tussen vierkante haken om mensen met gehoorproblemen te helpen.
  • Voeg >> aan het begin van een nieuwe regel toe om aan te geven dat er nu iemand anders aan het woord is.

Er is software beschikbaar waarmee je deze bestanden kunt maken, maar je kunt het ook door een bedrijf laten doen. Meer informatie over het maken van ondertitelings- en transcriptbestanden.

Ondertitels uploaden

Nadat je de video hebt geüpload, kun je er ondertitels aan toevoegen.

1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Klik op de video waaraan je ondertitels wilt toevoegen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Ondertitelingstracks beheren.
  4. Klik op Nieuwe ondertitelingstracks toevoegen.
  5. Klik op Bestand selecteren en kies een ondertitelings- of transcriptbestand.
  6. Kies de taal voor de ondertitels en geef de track een naam.
  7. Klik op Uploaden.
Ondertitelingstracks bewerken
  1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Klik op het videobestand met de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  3. Klik op Meer Meer en dan Ondertitelingstracks beheren.
  4. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Wijzig eventueel de naam of de taal van de ondertitelingstrack. Je kunt de track voor de video ook in- of uitschakelen.
  7. Klik op Opslaan.
Ondertitels verwijderen
  1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Klik op het videobestand met de ondertitelingstracks die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Ondertitelingstracks beheren.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de ondertitelingstrack die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
Ondertitels vertalen

Nadat de ondertitelingstrack voor de video is verwerkt, kun je de ondertitels vertalen.

1. Log met een computer in op drive.google.com.
  2. Open de video met de ondertitelingstrack die je wilt vertalen.
  3. Klik rechtsonder op Instellingen Instellingen.
  4. Klik op Automatisch vertalen.
  5. Selecteer een taal in de lijst.
Instellingen voor het delen van ondertitels

De instellingen voor het delen van de video zijn ook van toepassing op de ondertitels. Als iemand bewerkingsrechten voor de video heeft, kan hij ook ondertitels voor de video uploaden, downloaden en bewerken. Meer informatie over het delen van bestanden in Google Drive.

Foutmeldingen bij het uploaden

Krijg je een foutmelding tijdens het uploaden van het ondertitelingsbestand, controleer dan het volgende:

• De indeling: alleen de indelingen SubRip (*.srt) en SubViewer (*.sub) worden ondersteund.
  • De grootte: het ondertitelingsbestand mag niet groter zijn dan 2 MB.
  • De lengte: het ondertitelingsbestand mag niet langer zijn dan de video, omdat de video anders niet automatisch kan synchroniseren.