Tillämpa etiketter i filer på Google Drive

Om du använder Drive på jobbet eller i skolan kan din organisation konfigurera etiketter för att ordna filer.

Tips!

• Du kan använda upp till fem etiketter på varje fil.
  • Det är bara administratörer som kan skapa etiketter.
  • Om du vill tillämpa etiketter på en fil måste administratören ge dig åtkomst och låta dig redigera filen.
  • Om du vill hitta etiketter som har tillämpats på en fil eller söka efter filer med deras etiketter behöver du:
    • Åtkomst till filen
    • Visa behörighet för etiketten

Tillämpa etiketter på en oöppnad fil

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Högerklicka på filen följt av klicka på Etiketter  följt av Använd etiketter .
  3. Välj etiketten som du vill tillämpa.
  4. Om etiketten har ett eller flera fält kan du välja eller ange värden.

Tips!

• Om du vill ta bort en etikett från en fil letar du upp etiketten och klickar på Ta bort Ta bort.
  • Om du inte hittar avsnittet Etiketter kanske administratören inte har konfigurerat etiketter eller tillåtit dig åtkomst. Kontakta administratören.

Tillämpa flera etiketter på en gång

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Välj upp till 100 filer som du vill tillämpa etiketten på.
  3. Högerklicka på musen och klicka på Etiketterföljt av Tillämpa en etikett.
  4. Välj en etikett och välj eventuella fältvärden för filen.

Tillämpa etiketter på filer i Dokument, Kalkylark eller Presentationer

1. Öppna Dokument, Kalkylark eller Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Arkiv följt av Etiketter .
  3. Granska etiketterna i sidopanelen och använd nya.
  4. Om du vill ta bort en etikett från en fil väljer du en etikett och klickar på Ta bort Ta bort.

Tillämpa etiketter på filer som inte kommer från Google i Förhandsgranskning av Drive

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Visa en fil i förhandsgranskningen av Drive genom att klicka på Mer Merföljt av Etiketter .
  3. Granska etiketterna och tillämpa nya på sidopanelen.
  4. Om du vill ta bort en etikett från en fil väljer du en etikett och klickar på Ta bort Ta bort.

Söka efter filer med etiketter

Använd sökalternativ för Drive för att hitta innehåll med specifika etiketter eller fält.

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Högst upp klickar du på Sök på Drive följt av Visa sökalternativ.
  3. Klicka på Sök etiketter bredvid Etiketter.
  4. Klicka på etiketten. Du kan välja ett fält och ange ett värde.
  5. Klicka på Sök.

Tips! Sökningen returnerar bara filer som du har åtkomstbehörighet till.