Tunnisteiden lisääminen tiedostoihin Google Drivessa

Jos käytät Drivea työ- tai koulutarkoituksiin, organisaatio voi ottaa käyttöön tunnisteita tiedostojen järjestelyn helpottamiseksi.

Vinkkejä:

• Yhteen tiedostoon voi lisätä enintään viisi tunnistetta.
  • Vain järjestelmänvalvojat voivat luoda tunnisteita.
  • Jos haluat lisätä tunnisteita tiedostoon, järjestelmänvalvojan on myönnettävä sinulle pääsy tiedostoon ja sen muokkausoikeudet.
  • Jos haluat hakea tiedostoon lisättyjä tunnisteita tai hakea tiedostoja tunnisteiden perusteella, sinulla on oltava
    • pääsy tiedostoon
    • tunnisteen katseluoikeus.

Tunnisteiden lisääminen avaamattomaan tiedostoon

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja sitten valitse Tunnisteet  ja sitten Lisää tunnisteita .
  3. Valitse lisättävä tunniste.
  4. Jos tunnisteessa on yksi tai useampi kenttä, voit valita tai lisätä arvoja.

Vinkkejä:

• Jos haluat poistaa tunnisteen tiedostosta, hae poistettava tunniste ja klikkaa Poista Poista.
  • Jos et löydä Tunnisteet-kohtaa, järjestelmänvalvoja ei ehkä ole ottanut tunnisteita käyttöön tai myöntänyt sinulle pääsyä. Ota yhteys järjestelmänvalvojaan.

Tunnisteiden käyttäminen useille kohteille

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Valitse enintään 100 tiedostoa, joihin haluat lisätä tunnisteen.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Tunnisteet ja sitten Lisää tunniste.
  4. Valitse tunniste ja valitse, mitä arvoja haluat lisätä tiedostoon.

Tunnisteiden lisääminen tiedostoihin Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa

1. Siirry Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin tietokoneella.
  2. Klikkaa Tiedosto ja sitten Tunnisteet .
  3. Selaa ja lisää tunnisteita sivupaneelista.
  4. Jos haluat poistaa tunnisteen tiedostosta, valitse tunniste ja klikkaa Poista Poista.

Tunnisteiden lisääminen muihin kuin Google-tiedostoihin Driven esikatselussa

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Jos haluat tarkastella tiedostoa Driven esikatselussa, klikkaa Lisää Lisääja sitten Tunnisteet .
  3. Selaa ja lisää tunnisteita sivupaneelista.
  4. Jos haluat poistaa tunnisteen tiedostosta, valitse tunniste ja klikkaa Poista Poista.

Tunnisteita sisältävien tiedostojen hakeminen

Tiettyjä tunnisteita tai kenttiä sisältävän sisällön hakeminen onnistuu Driven hakuasetuksilla.

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa yläreunasta Hae Drivesta ja sitten Näytä hakuasetukset.
  3. Klikkaa Tunnisteet-kohdan vierestä Hae tunnisteita.
  4. Klikkaa tunnistetta. Voit valita kentän tai lisätä arvon.
  5. Klikkaa Hae.

Vinkki: Hakutuloksissa näkyy vain tiedostoja, joihin sinulla on pääsy.