Anvend etiketter på filer i Google Drev

Hvis du bruger Drev på arbejdet eller i skolen, har din organisation muligvis oprettet etiketter til at organisere filer.

Tips!

• Du kan anvende op til 5 etiketter på hver fil.
  • Det er kun administratorer, der kan oprette etiketter.
  • Hvis du vil anvende etiketter på en fil, skal administratoren give dig adgang og give dig mulighed for at redigere filen.
  • For at finde etiketter, der anvendes på en fil, eller søge efter filer ved hjælp af deres etiketter, skal du have følgende:
    • Adgang til filen
    • Visningstilladelse for etiketten

Anvend etiketter på en uåbnet fil

1. Gå til Drev på din computer.
  2. Højreklik på filen og derefter klik på Etiketter og derefter Anvend etiketter .
  3. Vælg den etiket, du vil anvende.
  4. Hvis etiketten har et eller flere felter, kan du vælge eller angive værdier.

Tip!

• Hvis du vil fjerne en etiket fra en fil, skal du finde den etiket, du vil fjerne, og klikke på Fjern Fjern.
  • Hvis du ikke kan finde sektionen Etiketter, har din administrator muligvis ikke konfigureret etiketter eller givet dig adgang. Kontakt din administrator.

Anvend flere etiketter på én gang

1. Gå til Drev på din computer.
  2. Vælg op til 100 filer, som du vil anvende etiketten på.
  3. Højreklik på musen, og klik derefter på Etiketter og derefter Anvend en etiket.
  4. Vælg en etiket, og vælg eventuelle feltværdier, der skal anvendes på filen.

Anvend etiketter på filer i Docs, Sheets eller Slides

1. Gå til Docs, Sheets eller Slides på din computer.
  2. Klik på Fil og derefter Etiketter .
  3. Gennemgå etiketterne i sidepanelet, og anvend nye.
  4. Hvis du vil fjerne en etiket fra en fil, skal du vælge en etiket og klikke på Fjern Fjern.

Anvend etiketter på filer, der ikke er fra Google, i Drev-forhåndsvisningen

1. Gå til Drev på din computer.
  2. Hvis du vil se en fil i Drev-forhåndsvisningen, skal du klikke på Mere Mereog derefter Etiketter .
  3. Gennemgå etiketterne i sidepanelet, og anvend nye.
  4. Hvis du vil fjerne en etiket fra en fil, skal du vælge en etiket og klikke på Fjern Fjern.

Søg efter filer med etiketter

Brug søgeindstillingerne i Drev til at finde indhold med bestemte etiketter eller felter.

1. Gå til Drev på din computer.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Søg i Drev og derefter Vis indstillinger for søgning.
  3. Klik på Søg i etiketter ud for "Etiketter".
  4. Klik på etiketten. Du kan vælge et felt og angive en værdi.
  5. Klik på Søg.

Tip! Søgning returnerer kun filer, som du har adgangstilladelse til.