Markera eller avmarkera spam på Drive

På samma sätt som skräppostmappen fungerar i Gmail omdirigerar automatiska klassificerare filer som Drive misstänker är oönskade till spammappen. Du kan även flytta filer till och från spammappen manuellt. När en fil har varit placerad i spammappen i över 30 dagar raderas den permanent från din enhet.

Du kan anmäla delade filer som spam i Drive. Filer som du rapporterar som spam:

• genererar inte längre aviseringar om kommentarer
  • kan inte upptäckas genom sökning i Drive eller i föreslagna filer
  • granskas av Google för att upptäcka policyöverträdelser.

Viktigt! Du kan inte rapportera filer som du eller medlemmar i organisationen äger.

Markera en fil som spam

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Högerklicka på en fil i Delas med mig.
    • Du kan också välja flera filer: Markera rutan till vänster om filnamnet och högerklicka.
  3. Klicka på Blockera eller rapportera  > Rapportera
    • Tips! Ett annat sätt att rapportera spam är att dra en eller flera filer till Spam.
  4. Välj vilken typ av oönskat innehåll du vill rapportera. Du kan välja om du vill blockera en användare.

Tips!

• Om du väljer en innehållstyp som inte är tillåten omdirigeras du till en översiktssida för den innehållstypen. Sidan innehåller mer information om hur du fyller i rapporten.
  • Google får ett meddelande när du klickar på Rapportera eller manuellt flyttar en fil till spam.
    • Google kan analysera filen i syfte att skydda våra användare mot spam och otillåten användning.
  • När du har rapporterat spam flyttas filen till Spam och raderas automatiskt efter 30 dagar.

Avmarkera en fil som spam

Om en fil felaktigt har markerats som spam kan du ta bort den från Spam:

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Öppna Spam.
  3. Välj filen och klicka på Inte spam högst upp.
    • Du kan även högerklicka på filen och välja Inte spam

Radera filer i spam

1. Öppna Drive på datorn.
  2. Öppna Spam.
  3. Välj ett alternativ högst upp:
    • Om du vill ta bort alla spamfiler klickar du på Ta bort alla spamfiler nu.
    • Om du vill ta bort specifika spamfiler kan du markera en fil och klicka på Ta bort permanent.