Roskasisällöksi merkitseminen tai merkinnän poistaminen Drivessa

Samoin kuin roskapostikansio Gmailissa, automaattiset luokittelijat uudelleenohjaavat Driven roskasisältönä pitämät tiedostot roskapostikansioon. Voit myös siirtää tiedostoja roskapostikansioon ja pois sieltä manuaalisesti. Kun tiedosto on ollut roskapostikansiossa yli 30 päivää, se poistuu pysyvästi Drivesta.

Voit merkitä jaettuja tiedostoja roskasisällöksi Drivessa. Kun merkitset tiedoston roskasisällöksi,

• kommenteista ei enää luoda ilmoituksia
  • tiedosto ei ole löydettävissä Driven hausta tai ehdotetuista tiedostoista
  • Google tarkastaa, rikkooko tiedosto käytäntöjä.

Tärkeää: Roskasisällöksi ei voi merkitä tiedostoja, jotka omistat itse tai jotka omistaa organisaatiosi jäsen.

Tiedoston merkitseminen roskasisällöksi

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa tiedostoa "Jaettu minulle" ‐osiossa hiiren kakkospainikkeella.
    • Voit myös valita useita tiedostoja: merkitse tiedoston nimen vasemmalla puolella oleva ruutu valituksi ja klikkaa hiiren kakkospainiketta.
  3. Klikkaa Ilmoita tai estä > Tee ilmoitus
    • Vinkki: Voit merkitä tiedostoja roskasisällöksi myös vetämällä yhden tai useamman tiedoston roskapostikansioon.
  4. Valitse, millaisesta ei-toivotusta sisällöstä haluat tehdä ilmoituksen. Voit valita, haluatko estää käyttäjän.

Vinkkejä:

• Kun valitset laittoman sisältötyypin, sinut ohjataan kyseisen sisältötyypin yleiskatsaussivulle. Sivulla on lisätietoja ilmoituksen tekemisestä.
  • Kun valitset kohdan Tee ilmoitus tai siirrät tiedoston manuaalisesti roskapostikansioon, Google saa ilmoituksen.
    • Google saattaa analysoida tiedoston, jotta voimme suojella käyttäjiä roskasisällöltä ja väärinkäytöltä.
  • Kun merkitset tiedoston roskasisällöksi, se siirretään roskapostikansioon ja poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua.

Tiedoston roskasisällöksi merkitsemisen kumoaminen

Jos tiedosto on merkitty roskasisällöksi virheellisesti, voit poistaa sen roskapostista seuraavasti:

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Avaa Roskasisältö.
  3. Valitse tiedosto ja klikkaa yläreunasta Ei roskasisältöä.
    • Voit myös klikata tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Ei roskasisältöä.

Tiedostojen poistaminen roskapostista

1. Avaa Drive tietokoneella.
  2. Avaa Roskasisältö.
  3. Valitse yläreunasta haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat poistaa kaikki roskasisällöksi merkityt tiedostot, valitse Poista kaikki roskasisältö nyt.
    • Jos haluat poistaa tietyn roskasisällöksi merkityn tiedoston, valitse haluamasi tiedosto ja klikkaa Poista pysyvästi.