Annotaties maken in pdf's met een stylus of met je vinger op Android

Belangrijk: Voor deze functie is Android 6.0 Marshmallow of hoger vereist.

Op je Android-apparaat kun je een stylus of je vinger gebruiken om pdf's te annoteren in de Google Drive-app.

Pdf's annoteren op Android

1. Open de Google Drive-app op je Android-apparaat.
  2. Als je de voorbeeldmodus wilt openen, open je de pdf waaraan je annotaties wilt toevoegen.
  3. Tik rechtsonder op de annotatieknop .
  4. Er wordt een werkbalk geopend met meerdere annotatietools. Je kunt een stylus of je vinger gebruiken om een annotatietool te selecteren.
    1. Tip: Houd de werkbalk ingedrukt om deze aan een kant van het scherm vast te zetten.
  5. Je kunt de oorspronkelijke pdf opslaan of een nieuwe kopie met een nieuwe naam maken. Als je de nieuwe kopie opslaat met een nieuwe naam, worden er geen markeringen toegevoegd aan de oorspronkelijke pdf.

Annotatietools

Markeerstift of pen
  1. Kies de penseelgrootte en -kleur.
  2. Schrijf annotaties of maak markeringen in de pdf.
Markeerstift
  1. Kies de penseelgrootte en -kleur.
  2. Gebruik een brede penseeltool en teken op de pdf om items te markeren.
Gum
  • Als je een individuele lijn wilt wissen, veeg je door de lijn.
Ongedaan maken  of Opnieuw
  • Maak acties in de pdf ongedaan of voer ze opnieuw uit.
Annotaties tonen of verbergen
  • Als je alle annotaties wilt tonen of verbergen, selecteer je Annotaties tonen  of Annotaties verbergen .