Flytt filer og mapper til delte disker

For å gjøre det enklere å samarbeide kan du flytte filer og mapper fra Min disk til delte disker på datamaskiner hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto. Som standard kan du bare flytte filer og mapper du eier.

• Hvis administratoren for organisasjonen har slått på innstillingen for å tillate at brukere med redigeringstilgang flytter filer til delte disker, kan du flytte filer du har redigeringstilgang til. Du finner mer informasjon om denne innstillingen i artikkelen om flytting av organisasjonens innhold til delte disker
  • For å flytte en mappe til en delt disk må du ha administratortilgang til den delte disken.

Finn ut hvordan filtilgang endres

Dette gjelder når du flytter innhold til delte disker:

• Når innhold flyttes til en delt disk, kan folk som ikke er medlem av den delte disken, miste tilgangen til innholdet.
  • Det er bare medlemmene av den delte disken og folk som innholdet er delt med direkte, som har tilgang til innholdet.
  • Filtillatelser som er arvet fra mapper, blir ikke kopiert.
    • Hvis du flytter en underordnet mappe til en delt disk, blir ikke tillatelser som er arvet fra den overordnede mappen, kopiert over.
    • Hvis du flytter en overordnet mappe til en delt disk, arver den underordnede mappen fortsatt slike tillatelser.
  • Hvis den opprinnelige eieren av en fil er tilknyttet organisasjonen din, men ikke medlem av den delte disken, mister hen eierskapet, men har fortsatt tilgang til filen.

Forstå hvilke begrensninger som gjelder når du flytter filer og mapper

Her er noen generelle problemer du kan oppleve når du flytter filer og mapper fra Min disk til en delt disk:

Flytting av filer som eies av brukere utenfor organisasjonen

• Du kan ikke flytte mapper eller filer som eksterne brukere eier, selv om den eksterne brukeren er medlem av den delte disken filene skal flyttes til.
  • Du kan ikke flytte undermapper som interne brukere eier, hvis de er tilknyttet mapper som eies av eksterne brukere.

Flytting av Google Nettsteder-filer til delte disker

• Hvis den opprinnelige eieren av nettstedet er i samme organisasjon som den delte disken, er det publiserte nettstedet fortsatt synlig. For brukere som nettstedet var delt med tidligere, er Nettsteder-filen som er tilknyttet nettstedet, fortsatt tilgjengelig.
  • Hvis den opprinnelige eieren av nettstedet er tilknyttet en annen organisasjon enn den delte disken, er det publiserte nettstedet fortsatt synlig. Folk som ikke er medlem av den delte disken, får ikke tilgang til den tilknyttede filen, selv om den var delt med dem tidligere.

Forstå hvilke andre begrensninger som gjelder når du flytter Disk-mapper til delte disker

• Det opprettes snarveier til elementer som ikke kan flyttes. Hvis det finnes elementer som ikke kan flyttes på grunn av problemer med tillatelser eller tilgang, når du flytter mapper fra Min disk til en delt disk, opprettes det en snarvei i den delte disken for å bevare det gjeldende mappehierarkiet. For at dette skal være mulig, gjelder disse grensene for flytting av mapper:
    • Mapper kan ikke flyttes hvis det enten er 25 elementer som ikke kan flyttes, eller hvis 10 % av elementene kan flyttes (grensen er den laveste av de to).
    • Du kan ikke flytte mer enn 100 000 elementer om gangen.
  • Når snarveier opprettes, flyttes de opprinnelige elementene til eierens Min disk-mappe.
  • Når du prøver å flytte et stort antall mapper til en delt disk, kan det hende du får et varsel om at grensen kan bli overskredet.

Forstå hvorfor dialogboksen før flytting ikke alltid samsvarer med nedlastingen før flytting

• Antallet flyttbare elementer i dialogboksen før flytting samsvarer kanskje ikke med antallet som vises i nedlastingen før flytting. Dette kan skyldes følgende:
    • I dialogboksen før flytting telles elementer du ikke har tilgang til. Nedlastingen før flytting inneholder ikke disse elementene.
    • Hvis en overordnet mappe (en mappe som inneholder andre mapper eller elementer) ikke kan flyttes, og den inneholder flere elementer som ikke kan flyttes, vises bare den overordnede mappen. Elementene i den overordnede mappen regnes ikke med i antallet flyttbare elementer.

Forstå feilkoder

Hvis du mottar et varsel om at elementer ikke kan flyttes, kan du velge å klikke på Last ned en liste over elementene (CSV). Da genereres en CSV-fil med en liste over elementer som ikke kan flyttes, med en feilkode knyttet til hvert element. Finn ut mer om hver feilkode nedenfor:

UNKNOWN_UNMOVABLE_REASON og OTHER
Filene kan ikke flyttes av flere ulike årsaker.
INSUFFICIENT_PERMISSION
Filene kan ikke flyttes fordi du mangler nødvendige tillatelser. Be eieren av filen om å gi deg tillatelsene du trenger.
DIFFERENT_CUSTOMER
Filene kan ikke flyttes fordi de tilhører organisasjoner som ikke tillater det.
ABUSE
Filene kan ikke flyttes fordi de har skadelig innhold.
BLOCKED_TYPE
Filene kan ikke flyttes fordi filtypene ikke støttes i delte disker.
SHARED_DRIVE_NOT_FOUND
Filene kan ikke flyttes fordi målplasseringen er fjernet.
ALREADY_IN_SHARED_DRIVE
Filene kan ikke flyttes fordi de allerede ligger i den delte måldisken.
EDITOR_MOVE_IN_DISABLED
Filene kan ikke flyttes fordi domenet ditt ikke tillater at brukere med redigeringstilgang flytter filer til delte disker.
OWNER_MUST_BE_MEMBER_OF_DESTINATION_SHARED_DRIVE
Filene kan ikke flyttes fordi eieren ikke er medlem av den delte disken.
CANNOT_MOVE_AS_ADMIN
Filene kan ikke flyttes fordi administratorbrukeren ikke har rettigheter til å flytte elementer til disken.