Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen jaettuihin Driveihin

Yhteiskäytön helpottamiseksi voit siirtää tiedostoja ja kansioita Omasta Drivesta jaettuun Driveen tietokoneella, kun olet kirjautunut työ- tai koulutilille. Oletuksena voit siirtää vain itse omistamiasi tiedostoja ja kansioita.

• Järjestelmänvalvoja voi sallia tiedostojen siirron jaettuun Driveen muokkaajille. Lisätietoja tästä järjestelmänvalvojan asetuksesta on ohjeartikkelissa, joka käsittelee organisaation sisällön siirtämistä jaettuun Driveen.
  • Voit siirtää kansion jaettuun Driveen vain, jos olet jaetun Driven ylläpitäjä.

Tiedostojen pääsyoikeuksien muutokset

Kun siirrät sisältöä jaettuun Driveen:

• Muut kuin jaetun Driven jäsenet voivat menettää pääsyn jaettuun Driveen siirrettyyn sisältöön.
  • Tiedosto on saatavilla vain jaetun Driven jäsenille ja käyttäjille, joille on jaettu siihen pääsy.
  • Kansioista perityt tiedosto-oikeudet eivät kopioidu.
    • Jos siirrät alatason kansion jaettuun Driveen, ylätason kansiosta perittyjä oikeuksia ei kopioida.
    • Jos siirrät ylätason kansion jaettuun Driveen, sen oikeuksia käytetään edelleen alatason kansioissa.
  • Jos tiedoston alkuperäinen omistaja kuuluu organisaatioon mutta ei ole jaetun Driven jäsen, hän menettää omistajuuden mutta hänellä on edelleen pääsy tiedostoon.

Tiedostojen ja kansioiden siirtämisen rajoitukset

Alla on joitakin yleisiä ongelmia, joita voi esiintyä, kun siirrät tiedostoja ja kansioita Omasta Drivesta jaettuun Driveen:

Organisaation ulkopuolisten käyttäjien omistamien tiedostojen siirtäminen

• Et voi siirtää ulkoisten käyttäjien omistamia kansioita tai tiedostoja, vaikka kyseinen käyttäjä olisi siirron kohteena olevan jaetun Driven jäsen.
  • Et voi siirtää sisäisesti omistettuja alakansioita, jotka kuuluvat ulkoisesti omistettuun kansioon.

Google Sites ‑tiedostojen siirtäminen jaettuun Driveen

• Jos sivuston alkuperäinen omistaja kuuluu samaan organisaatioon kuin jaettu Drive, julkaistu sivusto pysyy näkyvillä. Sivustoon liittyvä Sites-tiedosto pysyy edelleen saatavilla käyttäjille, joille sivusto oli aiemmin jaettu.
  • Jos sivuston alkuperäinen omistaja kuuluu eri organisaatioon kuin jaettu Drive, julkaistu sivusto pysyy edelleen näkyvillä. Sivustoon liittyvä tiedosto ei ole enää jaettuun Driveen kuulumattomien käyttäjien saatavilla, vaikka sivusto olisi aiemmin ollut jaettu heille.

Muita rajoituksia Drive-kansioiden siirrossa jaettuun Driveen

• Kaikille siirtokelvottomille kohteille luodaan pikakuvakkeet. Jos kansioita siirretään omasta Drivesta jaettuun Driveen ja joitain kohteita ei voi siirtää pääsyoikeus- tai lupaongelmien takia, jaettuun Driveen luodaan pikakuvake aiemman kansiohierarkian säilyttämiseksi. Tästä syystä seuraavat kansionsiirtorajat ovat voimassa:
    • Sellaisia kansioita ei voida siirtää, joissa on vähintään 25 siirtokelvotonta kohdetta tai jonka kohteista siirtokelvottomia on vähintään 10 % (näistä pienempää sovelletaan).
    • Yhdellä kertaa voi siirtää enintään 100 000 kohdetta.
  • Kun pikakuvake luodaan, alkuperäiset kohteet sijoitetaan uuteen paikkaan niiden omistajan Oman Driven kansiossa.
  • Kun suuria kansiomääriä siirretään jaettuun Driveen ja kohteiden määrä saattaa ylittää rajan, voit nähdä varoituksen ennen siirtoyritystä.

Syitä valintaikkunan tietojen vastaavuusongelmiin ennen siirtoa ja sen jälkeen

• Valintaikkunassa ennen siirtoa näkyvien kohteiden määrä ei välttämättä vastaa siirron jälkeen näkyvää määrää seuraavista syistä:
    • Siirtoa edeltävässä valintaikkunassa lasketaan mukaan myös kohteet, joihin sinulla ei ole pääsyä. Näitä kohteita ei huomioida siirrossa.
    • Jos jokin muita kansioita tai kohteita sisältävä ylätason kansio on siirtokelvoton ja myös osa sen sisältämistä kohteista on siirtokelvottomia, vain ylätason kansion tiedot näytetään. Ylätason kansion sisältämiä kohteita ei lasketa mukaan siirtokelpoisten kohteiden määrään.

Virhekoodien tulkitseminen

Jos ilmoituksessa todetaan, ettei kohteita voi siirtää, voit klikata Lataa kohdeluettelo (CSV). Tämän jälkeen näet ladatusta CSV-tiedostosta siirtokelvottomat kohteet sekä niiden virhekoodit. Alla on lisätietoja kustakin virhekoodista:

TUNTEMATON_SIIRTOKELVOTTOMUUDEN_SYY ja MUU
Tiedostojen siirtäminen ei onnistu erinäisistä syistä.
PUUTTEELLISET_LUVAT
Tiedostoja ei voi siirtää, koska sinulla ei ole tarvittavia lupia. Pyydä lupia tiedoston omistajalta.
ERI_ASIAKAS
Tiedostoja ei voi siirtää, koska niiden omistajaorganisaatiot eivät salli siirtoa.
VÄÄRINKÄYTTÖ
Tiedostoja ei voi siirtää, koska niissä on haitallista sisältöä.
ESTETTY_TYYPPI
Tiedostoja ei voi siirtää, koska niiden tiedostotyyppejä ei tueta jaetuissa Driveissa.
JAETTUA_DRIVEA_EI_LÖYDY
Tiedostoja ei voi siirtää, koska kohdesijainti on poistettu.
JO_LISÄTTY_JAETTUUN_DRIVEEN
Tiedostoja ei voi siirtää, koska ne ovat jo kohteena olevassa jaetussa Drivessa.
MUOKKAAJIEN_SIIRROT_POISSA_KÄYTÖSTÄ
Tiedostoja ei voi siirtää, koska verkkotunnus ei salli muokkaajien siirtää tiedostoja jaettuihin Driveihin.
OMISTAJAN_ON_OLTAVA_KOHTEENA_OLEVAN_JAETUN_DRIVEN_JÄSEN
Tiedostoja ei voi siirtää, koska omistaja ei ole jaetun Driven jäsen.
SIIRTÄMINEN_EI_ONNISTU_JÄRJESTELMÄNVALVOJANA
Tiedostoja ei voi siirtää, koska järjestelmänvalvojalla ei ole siirto-oikeuksia.